Hogyan kell mérni a baba lázát végbélben? Hogy tartsam több mint 5 percig a hőmérőt a fenekében?
nem digitális hőmérőnk van, hanem az a régi.
köszi
A régit sem kell 5 percig ott tartani.
Mikor kórházba került a fiam (8 hós volt), ott hagyományossal mérték neki egyszer (aztán a férjem behozta a digitálisunkat, mert nekünk kellett mérni a továbbiakban), és nem tartotta a nővérke 5 percig benn, olyan 40-60 másodpercig csak, mint a digitálisat.
Én most kaptam ajándékba és bent van a papírjában, hogy fenékben jól mér, de hónaljban minden lázmérőt bent kell tartani, minimum x percig, akkor mutat valós eredményt. Én sem tudtam egyébként, hogy hónaljban nem is lehet lázat mérni. Vagy fenékben vagy nyelv alatt lehet. Legalábbis a papír szerint.
Egyébként a tapasztalatom az, hogy ha bedugod és elindul gyorsan felfelé, én nem mérem tovább, mert lázas és lázcsillapítót adok. És aztán észreveszem, ha lefele mozdul, mert kiizad stb. És ha nincs egyéb tünet, de úgy érzem mérni kell és nem mozdul illetve lassan kúszik, akkor sem mérem., mert minek. Láz önmagában nem baj, az immunrendszer védekezése. Kisgyereket nem hagyom, hogy lázas legyen. A nagyobb meg lehet szerintem lázas, míg látható tünetei nincsenek, forró test, levertség, piros arc stb. Akkor meg tudom, hogy lázas.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!