Volt aki úgy vette észre, hogy valami baj van a babájával, hogy nehezen tudta öltöztetni?
Nem lehet, hogy nem tetszik neki az öltözködés és csak megmakacsolja magát?
Az enyém is szokta néha. Akkor nem hajlik a keze, meg amikor tornázgatunk néha, akkor néha a lába nem hajlik. De ő direkt csinálja. Megmakacsolja magát, még nevetgél is rajta.
A Dévény torna nem való mindenkinek.
Kicsit ki is vagyok akadva amikor sokszor olvasom/ hallom hogy rögtön első blikkre azonnal a Dévényre küldenek valakit, anélkül hogy bárki szakértő megnézte volna a gyereket.
Dévény torna elsősorban azoknak a gyerekeknek kell akiknek pl. le van tapadva az izomzatuk, és muszáj azt stimulálni stb. Most a többire nem térek ki.
Pl. én is hordom a kisfiamat a koraszülöttsége miatt fejlesztő tornára: De itt minden egyes gyerekre külön van kidolgozva egyénileg hogy melyiknek-milyen típusú fejlesztésre/tornára van szüksége. De ide nem csak koraszülöttek járnak, hanem rendes időre született babák is ilyen olyan üggyel.
Többféle módszert kevernek. És ez így nagyon jó.
Kérdeztem tőlük én is a Dévényt hogy az milyen stb. Ők pl. nem szeretik, mert azt mondták az olyan hogy szinte 'csontig belenyúlnak az izomba', annyira át kell gyömöszölni azt a gyereket és az nagyon fájdalmas. Azt mondták erre nincs szüksége az én fiamnak.
Szerintem keress a környéketeken ilyen fejlesztő gyógypedagógust, gyógytornászt hátha tud segíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!