Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Vihetem majd a babámat kb...

Vihetem majd a babámat kb 150-200 km-es útra 3-4 hetesen?

Figyelt kérdés
Ha a kiírt időben érkezik, akkor 4 hetesen mennénk 3 napra egy fürdőhöz. Lehet ilyenkor már ekkor útra, ennyi időre vinni? És a fürdőbe (barlangfürdő, meleg viz) be lehet vinni? Egyáltalán én bemehetek majd a vízbe? Első baba és teljesen tapasztalatlan vagyok:(
2008. júl. 9. 10:53
 1/10 A kérdező kommentje:
ja, ha mehetünk szerintetek, akkor mit és mennyit rakjak be a babának?
2008. júl. 9. 10:57
 2/10 anonim ***** válasza:

Szia. Szerintem halasszátok el a fürdőlátogatást. Szülés után 6 hétig nem ajánlott még otthon sem fürödni, nemhogy nyilvános fürdőben. És egy pár hetes pici babát sem szabad ilyen helyre vinni. Az otthoni közös "nagykádban" való fürdést is, csak kb 2 hónapos korától javasolják. Arról nem is beszélve, hogy amíg a köldökcsonk nem gyógyul be, víz egyáltalán nem érheti.

Üdv, 39 hetes kismama

2008. júl. 9. 11:16
 3/10 A kérdező kommentje:
És úgy hogy ha a babó meg én nem fürödnénk? Társasággal megyünk és a lényeg igazából hogy együtt legyünk a barátokkal, nem nagy lemondás ha mi addig mást csinálnánk.
2008. júl. 9. 11:23
 4/10 anonim ***** válasza:
Én 4 hétig még a lakásból sem vittem ki. Fokozatosan szoktattam a levegőre és olyan helyre még ma sem viszem, ahol nagyon sok ember fordul meg, pedig már 7 hetes.
2008. júl. 9. 11:28
 5/10 anonim ***** válasza:
Nekem a gyerekorvos azt mondta, hogy legalább az első kötelező oltást (2 hó) meg kell várni, és csak utána ajánlatos emberek közé vinni. Addig pedig olyan helyen kell sétálni, ahol nincs kitéve túl nagy fertőzésveszélynek. Én 4 hetesen biztos nem vinném még ottalvós kirándulásra. Mi is először 2,5 hósan aludtunk vele 1 éjszakát a Balatonon.
2008. júl. 9. 11:34
 6/10 anonim ***** válasza:
Szerintem se menjetek most sehová. Először is össze kell még szoknotok, a saját kis rendszeréből (még ha talán akkor úgy tűnik nincs még neki) nem érdemes kizökkenteni. Teljesen más környezet, te is izgatottabb leszel (még ha az pozitív is), és ráadásul szerintem te sem tudnál úgy összpontosítani se a babára de a barátaitokra. Én személy szerint ilyen korán nem látom értelmét egy több napos kirándulásnak, pihenésnek. Pár hónapos korában kezdheted szoktatni a nyüzsihez, a nagy társasághoz, ha összejárósak vagytok. Akkor már nem lesz probléma.
2008. júl. 9. 11:57
 7/10 anonim ***** válasza:

Szia!

Nekem a védőnő azt mondta, hogy 6 hetes koráig még sétáltatniaz utcára se vigyem ki.

Ezt én nem tartottam be.

Március 10-én született, 15-én mentünk vele haza. 20-án már a Testvéremék vendégeskedtek nálunk, húsvét is volt, jöttek az ismerősök is. Odakint hideg is volt, eső is volt mégis sétáltunk.

Jelenleg 4 hónapos. Tegnap jöttünk haza Németországból.

Saját döntésed, hogy hogyan neveled, szoktatod a gyermeked. Persze én is óvom mindentől, de eddig még csak a kötelező védőoltáskor látta a doki.

Azt viszont még nem tudhatod, hogy milyen kisbaba lesz, ha még a pocidban van. Nem gondoltam betegségre, születési rendellenességre, csak minden picinek már van egyénisége. Amikor baja van azt sirással úgyis jelzi.

Összegezve: Nyugodtan vidd az emberek közé, utaztast autóval. Életerős baba élvezi az életet és minél több ember van körülötte, annál kedvesebb, értelmesebb lesz.

Üdv.

-4 hónapos picilány anyukája-

2008. júl. 9. 14:05
 8/10 anonim ***** válasza:
Szia!Én is egy hét mulva szülök(császár)és i is egy hónaposan készülünk vele haza a nagyszülőkhöz 200km re,de mi ahhoz kötöttük a dolgot,hogy milyen baba lesz-ettől fog függni a dolog,mert minden áron nem indulunk útnak.Én ha el is vinném a fürdőbe magammal nem mennék be vela a vízbe-én sem mennék bele.Azt a hat hetet be kell tartani.Kiskádat vinnénk magunkkal és úgy este lehetne fürödni a babának-sztem így nem kap el semmit.amúgy én nem zárnám ki magamat semmiből.Fertőzést sztem a vízből kádból ilyesmi helyekről tud összeszedni,da ha ezeket viszitek magatokkal,meg vizstek neki utazó ágyat-de még lehet az sem kell ,mert egy mózesbe vagy a babakocsiba el van,akkor mért ne.én biztos nem akarnék állandóan itthon lenni.Amúgy meg sztem ez hülyeség,hogy hetekig ki se vidd a lakásból-hogy fog az a gyerek megerősödni?..én már egy hetesen le fogom vinni magammal,mondjuk uszáj is lesz a kutyusom miatt ,de amúgy is vinném-persze nam nagyon melegbe,de nálunk a lakásba melegebb van,mint lennt sokszor tehát még jót is fog tenni neki.Úgyhogy sztem is tedd azt amit te jónak érzel,de ha sírós nyűgös baba,akkor ne induljatok el vele,mert akkor te sem fogsz kikapcsolódni sőt csak ideges leszel,hogy nem tudsz sem a barátaiddal lenni sem a babát nem tudod ellátni rendesen.39hetes pocakos
2008. júl. 9. 14:58
 9/10 anonim ***** válasza:
Vízbe semmiképp sem te, sem a baba, lehet még tartani fog a vérzésed is, sokaknak eltart 6 hétig is akár. Az, meg hogy menjetek-e, ez csak akkor derül ki, miután megszületett, és eltöltöttél vele legalább 3 hetet. Ezután már simán el tudod dönteni magadtól is, hogy képesek lesztek-e rá, vagy sem. De ezt előre lehetetlen megmondani!
2008. júl. 9. 16:37
 10/10 anonim ***** válasza:
Mi most vagyunk 4 hetesek és nekem is az első babám. Most tartunk ott,hogy egy órás bevásárlásra, vagy egy órás sétákra ki merem vinni. Most szokja még csak a környezetet és bennünket, én biztos hogy nem tenném ki ezt az apró csöppséget egy ilyen kiránduládsnak. Hiszen még nem is lát rendessen,az immunrendszere sem erősödött még meg. 9 hónapig bennt volt a hasunkban biztonságban és 4 hét alatt meg akarsz vele szoktatni mindent? Nekem is vannk barátaim,de én félreraktam őket,tudnak várni, a babám most mindennél fontosabb. A 6 hetes gyermekágyi időt felelőtlenség nem kivárni. De majd ha meglesz a babád remélem te is máshogy fogod gondolni és nem a kiránduláson fog járni az eszed,hanem azon hogy vajon miért sír és kissebb gondod is nagyobb lesz annál. Ha megmégis elmennél, akkor kellemes hétvégét kívnok!
2008. júl. 9. 17:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!