Mitől lehet ilyen piros?
Lehet, hogy már gombásodott is, ezért a canesten esetleg segíthetne. De szerintem inkább mutasd meg a gyerekorvosnak, és mondd el, hogy már sokféle krémet kipróbáltatok.
Amúgy ha a canesten se segít, és az orvosnak sincs ötlete, akkor esetleg a peluscsere lehet még megoldás, valami "öko"-fajtára, pl. dm-ben is lehet olyat kapni, ami ilyen biológiailag lebomló fajta, volt akinek ez segített (vagy persze esetleg a mosható pelus).
De amúgy szerintem inkább a gond a sok kakival van, 6 hósan már általában csak napi 1-2 kaki van (na persze ha fogzik az más eset), természetes hogy ennyi kaki kicsit kipirosítja pláne, ha érzékenyebb a bőre.
Ez valami fura tévhit, hogy ha eddig nem volt gond valamitől, arra valaki nem lehet allergiás, pont ellenkezőleg van. Szerinted miért van az, hogy az ember például 20 évesen lesz fémallergiás, miután 1 évig folyamatosan hordott fémszíjjas órát? Talán mert ennyi idő kellett az immunrendszernek ahhoz, hogy annyira ellenséges reakciója legyen, hogy az már kívülről is látszódjon. Vagy miért van az, hogy életében minimum a második méhcsípés kell ahhoz, hogy valaki anafilaxiás sokkot kapjon tőle, az elsőtől nem fog. Vagy miért van az, hogy valaki 30 évesen lesz pollenallergiás, pedig előtte való életében is azt a levegőt szívta? Szóval az immunrendszer ennél azért bonyolultabb :)
Simán előfordulhat, hogy valaki születésétől fogva ugyanazt a pelust, popsitörlőt használja, és mégis egy évesen mondjuk allergiás lesz valami összetevőjére, erre példát is láttam.
A lényeg, hogy most próbáld ki pár napig a Canestent, ha az elmulasztja, akkor utána azt hagyd el, és vigyázz fokozottabban a "fenekére", elég lesz a sima popsikenőcs (nem túl vastagon kenve).
Ha az sem viszi le, akkor tényleg jobb lenne orvoshoz menni vele, mert ő az alapján, amit lát talán kapásból megmondhatja mi okozza, és arra való kenőcsöt ír fel, vagy javasol valami alternatívát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!