Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Ciki, ha a kisfiamnak alig...

Ciki, ha a kisfiamnak alig van saját ruhája?

Figyelt kérdés

3 barátnőmtől kaptuk kölcsön. 2-nek van kislánya (különböző korúak), így nekik a kislányom kinőtt ruháit adom tovább. A 3. barátnőmnek csak egy fia van, de nem terveznek több babát a koruk miatt, így ideadta nagyon szívesen a kisfia ruháit használni. Így most olyan sok ruhája van a kisfiamnak, hogy nem találok nekik helyet. :-) Szerintem nem is fog sorra kerülni mindegyik. Persze van saját ruhája is, de elvétve...

(A lányomnál egy rokontól kapunk kölcsön lányka ruhákat, így neki persze a saját ruha dominál.)

Ciki?

2013. nov. 8. 13:28
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
nem
2013. nov. 8. 13:29
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Nem. Teljesen lényegtelen, hogy "honnan származnak", ráadásul több is van, mint kellene, akkor minek vásárolni még? :)
2013. nov. 8. 13:33
 3/11 anonim ***** válasza:
71%

Ne haragudj, de ez már megint egy elég értelmetlen kérdés. Az a ciki, amit mások tudnak rólunk, és kinevetnek érte. Gondolom, nem írod ki a gyerekre, hogy nincs saját ruhája, akkor meg ki előtt ciki? Ez kb. olyan, mint amikor itt kérdezik, hogy ciki-e, hogy a kisgyerek kevés ajándékot kap karácsonyra. Ki előtt ciki?

Az enyémeknek sincs új ruhájuk szinte egyáltalán.

2013. nov. 8. 13:37
 4/11 A kérdező kommentje:

Nagyon vigyázok rájuk, szépen mosom-vasalom, foltokat kiszedem. Minden "gazdának" van egy saját színe, amilyen színű cérnával a belső címkébe jelet varrok, hogy el ne tévesszem a "gazdákat". :-)

Mégis olyan rossz érzés fog el néha. Pedig tudom, hogy Kincs az ilyen barátnő, és én is odaadom szívesen a lányom ruháit. Csak míg a lányomnak meg kell venni, addig a kisfiam nem kap ruhát, nem érzem egyenlőnek. Na, de ez az én hülyeségem. :-)

2013. nov. 8. 13:37
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Jajj, dehogy ciki :)))))
2013. nov. 8. 13:58
 6/11 A kérdező kommentje:

3. válaszolónak: magam előtt ciki, mert nem érzem egyenlőnek a lányommal szemben, holott valóban értelmetlen lenne új ruhákat venni.

Csak egy kis megerősítést vártam, hogy nem, valóban nem ciki, más is így csinálja, aki tudja.

2013. nov. 8. 14:05
 7/11 anonim ***** válasza:

Értem a problematikát, de szerintem a hangsúly nem azon kell legyen, hogy melyik a "kapott ruha", hanem azon, hogy a gyereked által viselt ruhák milyen állapotban vannak.

Ha a kölcsön cuccok olyanok, mintha újak lennének, akkor gyakorlatilag mindegy hogy Te vetted vagy kaptad.

Ha a fiad "lestrapáltabban" néz ki, mint a lányod, akkor esetleg egy-egy új cuccal őt is lepd meg.

Leírom azt is, hogy nálunk mi van:

3 lányom van. Gondolhatod a legkisebbnek mennyi új cucca van. :DD Úgyhogy néha én is csak nézek, hogy ráadom azt, ami mindig is "jó cucc" volt, és rájövök, hogy időközben olyan, hogy turkálóban ha látnám nem venném meg és azon gondolkoznék, hogy hogy került az oda egyáltalán be... :D

Ami biztos: ha elmegyünk itthonról, akkor van rendes ruhája mindnek, ha meg csak itthon vagyunk, akkor senki nem látja.

És mivel a nagyok már nagyobbak, világosan eljött az a pillanat, amikor közölték, hogy "mama ezt nem veszem fel, mert foltos, vagy szakadt". Szóval szólnak ők, ha nem jó egy ruhadarab. Amíg kicsi, addig meg le sem tojja hogy miben van, az a fontos neki, hogy szeretettel vegyék körül, és felfedezhesse a világot.

2013. nov. 8. 14:11
 8/11 anonim ***** válasza:
Szerintem nem ciki és azzal sincs semmi baj, hogy próbálsz egyenlően adni mindkét gyereknek. Szerintem ennyi idősen nincs olyan gyerek, akit ez érdekelne. Én ugyan megengedhetném, hogy mindenből csak újat vegyek, de ennek ellenére minden ruhát kaptunk vagy használtan vettem. 2 éves koráig csak a rokonoktól kapott új dolgokat. Sokkal fontosabbnak tartom, hogy elképesztő szeretetben neveljük és arra költünk, ami tényleg fontos lesz majd.
2013. nov. 8. 14:21
 9/11 anonim ***** válasza:

dehogy ciki!

eszembe sem jutott, hogy újat vegyek, annyit kaptam. (persze azért vettem néha). akinek meg újat kell venni, mert nem kap, az összetenné a kezét ilyen lehetőségért vagy egy jó turiért:)

ilyen alapon ha a testvér örökli a ruhát, akkor neki sem vettél újat, pedig a legnagyobbnak igen. attól is rosszul éreznéd magad?

ettől még nem vagy rossz anya!

2013. nov. 8. 14:54
 10/11 anonim ***** válasza:

Miért lenne már ciki? Talán rá van írva arra a ruhára, hogy kitől kaptad?

Nekem tesómnak és nekem összesen 5fiunk van.

A tesóm fia a legnagyobb, és a legkisebb, a középső 3 az én gyerekeim.

Ő vesz sok ruhát a nagynak, majd adja tovább nekünk, én is veszek a fiaimnak ruhát, amik kellenek, vagy nagyon leharcoltak már- és a kinőtt kollekciót adom vissza tesómnak.

Mondjuk, amit a nagyfiának vesz ruhát, az már csak elvétve kerül hozzájuk vissza.... :) De az újszülöttruhákat végighordta az 5kisfiu, sőt, azokat még unokatesóm fiának is kölcsönadtuk, szóval 6kisfiu, és azok szépek maradtak. De hát nyilván azokat eleve gyorsan át is nőtték... de nagyobb korban már viseltesebbek lesznek a ruhák. Amit tesóm legkisebb fia kinő, azokat meg barátnőknek, rokonoknak adtuk oda, mert játszós ruhákban még bőven jók voltak. És szívesen is elfogadták őket.

Szerintem semmi ciki nincs ebben.

Nekem nem lenne pénzem minden gyerekemnek minden szezonba vadiúj ruhatárat vásárolni- de sajnálnám is ráadni a több ezer ft-ot ruhákat azért hogy leegye, meg összesarazza... meg stb. :))))

2013. nov. 11. 10:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!