Szerintetek hogyan alakítható ki a baba és az apa közötti kötődés, ha az apa külföldön dolgozik és csak pár hetente jön haza?
A helyzet kicsit összetettebb, de a lényeg az, hogy a szülésnél és utána kb. egy hónapig itthon lesz velünk az apuka,de ahogy eddig is, utána is csak 5-6 hetente tud hazajönni. Attól tartok, hogy így nem lesz meg köztük a kellő apa-gyerek viszony.
Jelenleg nincs lehetőségünk arra, hogy változtassunk a helyzeten.2-3 évig még biztos így lesz.
Elsősorban olyanok véleményére, tanácsára és tapasztalatára lennék kíváncsi, akik hasonló cipőben járnak.
Ti tudjátok. Csak sajnos ennek is megvan az ára. :(
Kívánom, hogy jobban sikerüljön, mint nekünk anno. Talán annyi pozitívum van, hogy a fejlettebb technika révén most már van Skype, meg ilyenek. bár a közös hancúrozást semmi nem pótolja. Látom az enyémeken, tiszta apafüggő mindegyik...
11-es!
Én is imádtam az apámat. Anyám elbeszéléséből tudom, hogy minden alkalommal, amikor kiutazott, másnapra belázasodtam. :((
Most mondjam azt, hogy "mindenki ezt mondja". Csak ismételném magamat.
Tényleg a segítő szándék vezetett, nem bántásnak szántam semmiképp, a családi életetek van kockán, ezt azért jó ha tudod. Mert a gyereke-apa kapcsolat sikerül ahogy sikerül majd, de a ti kapcsolatotok is változni fog.
AZt mondod a szüleiddel szoros a kapcsolat, akkor nyilván ha egyedül leszel a babával, sokat leszel náluk. Ez is egy "nagyszerű konfliktusforrás" alapja a pároddal később. És változni fogsz Te is anyaként (ez szinte törvényszerű, amikor anyává válunk), és a férjed ezt a változást nem fogja napról-napra megtapasztalni, csak nem fogja érteni, hogy "milyen lettél". És persze ez is elsülhet jól, csak nagyon sok a buktató.
Én a magam részéről egy házért nem adnám oda a családi életünket, az biztos.
Azért sok sikert Nektek, szívből kívánom, hogy megtaláljátok a boldogságot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!