Szerintetek hogyan alakítható ki a baba és az apa közötti kötődés, ha az apa külföldön dolgozik és csak pár hetente jön haza?
A helyzet kicsit összetettebb, de a lényeg az, hogy a szülésnél és utána kb. egy hónapig itthon lesz velünk az apuka,de ahogy eddig is, utána is csak 5-6 hetente tud hazajönni. Attól tartok, hogy így nem lesz meg köztük a kellő apa-gyerek viszony.
Jelenleg nincs lehetőségünk arra, hogy változtassunk a helyzeten.2-3 évig még biztos így lesz.
Elsősorban olyanok véleményére, tanácsára és tapasztalatára lennék kíváncsi, akik hasonló cipőben járnak.
Sajnos sehogy.
Az én apám is külföldön dolgozott anno, ugyanígy. Nem vett részt a gyerekkoromban. 3-4 hetente járt haza egy hétvégére, néha egy hétre.
És a szüleim kapcsolata is megromlott. Válás lett a vége (13 éves koromban). Nem állítom, hogy csak ez volt az okuk a válásra (mármint a távkapcsolat), lehet, hogy anélkül sem maradtak volna együtt, de ez már nem fog kiderülni.
Miért nem költöztük ki ti is a babával? Ez lenne a legjobb mindenkinek. így van esélyetek, mint normális család.
Ne haragudj, ha meredek, amit írtam, de így nagyon kevés esélyetek van.
Igen, én is olvastam. De a kapcsolatot az elején kell kialakítani, nem a gyerek 4-5 éves korában.
Az első évek a legérzékenyebbek.
Azt én is aláírom, hogy biztos minden férfi más, és lehet, hogy Kérdező férje (vagy másik válaszolóé) olyan, akinek a kapcsolatkialakítás a gyerekkel szuperül megy és rögtön gördülékeny, de nem egy férfi van, aki még ha együtt él is a család, csak nehezen rázódik bele az apaszerepbe, meg kell szoknia, hogy apa, és hogy ez mivel jár, illetve hogyan tud a babával kapcsolatba kerülni, hiszen az elején ez nehéz lehet, ha amúgy a nő gondozza.
És ehhez egy hónap kevés.
Amennyit ezért a házért küzdöttünk, kizárt... főleg,hogy a teljes felújítás is most lett kész.
Persze a baba az első...de a kiköltözés azért sem jó,mert ahol dolgozik,olyan drága az élet, hogy annyink sem maradna,mint most...Sőt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!