A Ti 7 hónaposotok mennyire van el magában?
Figyelt kérdés
Kisfiam 7 hónapos múlt, és azt veszem észre, hogy egyre többször igényli a társaságunkat. Amivel semmi gond, nehogy most valaki belekössön, hogy mi ezzel a baj. Hanem nem szeretném, hogy nagyon rászokjon arra, hogy nem játszik el önállóan. Most az van, hogy olyan 5-15 perc önálló játék után elkezd vagy hisztizni vagy szívszaggatóan zokogni, csak valaki menjen már oda hozzá :) aztán játszunk közösen egy kicsit, majd ha otthagyjuk, újra kezdődik. Jó lenne, ha mást is tudnék mellette csinálni huzamosabb ideig, nem csak szakaszosan. Ez majd változni fog, vagy ez már a szeparációs szorongás kezdete? Tanácsot kérnék tapasztalt anyukáktól. Köszönöm!2013. nov. 1. 17:39
1/5 anonim válasza:
Ebben a korban ez teljesen normális, az nagyon szép, ha 15 percet elvan egyedül is. Nem kell egyfolytában foglalkozni vele, csak ne hagyd őt egyedül. Tedd be hordozóba, járókába, és vidd abba a helyiségbe, ahol te vagy. Ha folyamatosan lát, sokkal jobban ellesz.
2/5 A kérdező kommentje:
az a helyzet, hogy azt veszem észre, hogy pont akkor kezdődik nála a nyűg, amikor meglát :) merthogy jönne hozzám :)
2013. nov. 1. 18:13
3/5 anonim válasza:
Én is gondolkodtam hasonló kérdésen...6 hónapos koráig nagyon sokáig elvolt egyedül a kislányom,most 8 hónapos lesz pár nap múlva,de 1-2 hónapja folyamatosan igényli a társaságomat.Ha ott ülök/fekszem mellette akkor játszik,vagy mászik rám,de amint felállok mászik utánam,vagy rángatja a nadrágomat,hogy vegyem fel.Hogy ne legyen sírás és én is haladjak a házimunkával,ilyenkor beteszem az etetőszékbe,adok neki pár játékot,éneklek neki és addig tudok főzni,mosogatni gyorsan.Én is kíváncsi vagyok,hogy ez most mi is tulajdonképpen,a szeparációs szorongásra gondoltam,de mivel első baba,nem vagyok benne biztos.
4/5 anonim válasza:
ja,és nálunk is rosszabb,ha meglát!Ha pl kicsit az apukájával játszik,amíg lezuhanyzok,kiviszem a szemetet,stb,csönd van,de ha meglát,sír és jönne hozzám.Ugyanez a helyzet a babakocsizásnál is,amíg előre néz,vagy nem én tolom,addig szépen nézelődik,amint meglát,már nyújtózkodik kifelé.
5/5 A kérdező kommentje:
Nálunk is első baba, ezért nem tudom, hogy ez vajon már a szorongás-e..? Ha nem lát, és szólok hozzá, akkor is fokozódik a sírás hangereje ahelyett, hogy csendesedne :)
2013. nov. 2. 15:17
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!