Nappal hogy altatjátok 3 hónap körüli babátokat?
Az én kisfiam 22én lesz 3hónapos. Napközben bármilyen szépen játszik is, nem alszik el. Mikor már nagyon álmos, akkor sir, a mellkasomra fektetem hason és addig simogatom a hátát még el nem alszik.
nálunk 10 perc volt a maximum :-)
sok sikert ;-)
Kisfiam ma 10 hetes. Ha sikerül elkapnom azt az időt, amikor már elég álmos, de még nem túlzottan, akkor beteszem a kiságyba hasra (csak így alszik), megkapja a cumiját, félhomályt csinálok, betakarom és simogatom a hátát, kezemet a buksiján tartom, amíg le nem csukódik a szeme. Ekkor elengedem a fejét és még egy kicsit a kezemet a hátán tartom. Így elalszik és csak néha ébred meg, hogy visszakérje a cumiját.
Ha már túl fáradt és csak sír sír az álmosságtól, akkor pedig kézről kézre jár apánál és nálam (pl ma) és végül egyikünknél cumival sikerül elaludnia. Ekkor letesszük és alszik szépen tovább.
Remélem segíthettem.
Az én kislányom kedden lesz 3 hónapos. Eddig mi is ugyanilyen helyzetben voltunk. Én biztos voltam benne hogy a hasikája miatt, mert ahogy ez a probléma kezd elmúlni, annál többet alszik nappal. Már két napja altatnom sem kellett, ha látom hogy álmos és főleg: nyugodt. Leteszem a kiságyba, oda adom a cumiját, és magától elalszik.
Remélem ez már így is fog maradni. A te babádnak nem fáj a hasa? Nem lehet, hogy ez a probléma? Vagy mondjuk még a fogacskákra gondolok, mert kislányom két hete nyáladzik, és már lerágta a csuklójáig az öklét :))
Karomba vettem fektetve ringattam és énekeltem neki ami épp eszembe jutott. Mindenki azt mondta el van kapatva stb, de én szerettem rigatni. Napközben én ringattam, este pedig Apa. Most 8 hónapos már nehéz volt,és nem akart megmaradni az ölemben, így magam mellé fektettem, simogattam a lábát hátát, és 5 perc alatt elaludt.
Szóval nem kell félni attól hogy elkapatod, de míg pici addig öleld ringasd, pár hónap és nem fog megmaradni ölben, mert állandóan kúszik mászik majd feláll, és úgy kell elkapni! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!