Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nappal hogy altatjátok 3...

Nappal hogy altatjátok 3 hónap körüli babátokat?

Figyelt kérdés
A Kisfiam hétfőn lesz 3 hónapos,és napközben sokat sír,nyűgösködik,mert nem bír elaludni,pedig már sok mindent kipróbáltunk,de semmi nem vált be igazán.
2009. nov. 14. 18:33
 1/7 anonim ***** válasza:

Az én kisfiam 22én lesz 3hónapos. Napközben bármilyen szépen játszik is, nem alszik el. Mikor már nagyon álmos, akkor sir, a mellkasomra fektetem hason és addig simogatom a hátát még el nem alszik.

nálunk 10 perc volt a maximum :-)

sok sikert ;-)

2009. nov. 14. 19:04
 2/7 anonim ***** válasza:

Kisfiam ma 10 hetes. Ha sikerül elkapnom azt az időt, amikor már elég álmos, de még nem túlzottan, akkor beteszem a kiságyba hasra (csak így alszik), megkapja a cumiját, félhomályt csinálok, betakarom és simogatom a hátát, kezemet a buksiján tartom, amíg le nem csukódik a szeme. Ekkor elengedem a fejét és még egy kicsit a kezemet a hátán tartom. Így elalszik és csak néha ébred meg, hogy visszakérje a cumiját.

Ha már túl fáradt és csak sír sír az álmosságtól, akkor pedig kézről kézre jár apánál és nálam (pl ma) és végül egyikünknél cumival sikerül elaludnia. Ekkor letesszük és alszik szépen tovább.

Remélem segíthettem.

2009. nov. 14. 20:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Az én kislányom kedden lesz 3 hónapos. Eddig mi is ugyanilyen helyzetben voltunk. Én biztos voltam benne hogy a hasikája miatt, mert ahogy ez a probléma kezd elmúlni, annál többet alszik nappal. Már két napja altatnom sem kellett, ha látom hogy álmos és főleg: nyugodt. Leteszem a kiságyba, oda adom a cumiját, és magától elalszik.

Remélem ez már így is fog maradni. A te babádnak nem fáj a hasa? Nem lehet, hogy ez a probléma? Vagy mondjuk még a fogacskákra gondolok, mert kislányom két hete nyáladzik, és már lerágta a csuklójáig az öklét :))

2009. nov. 14. 20:15
 4/7 anonim ***** válasza:
Mi 3 és fél hónaposan, nappal könnyen elalszunk, látom ha álmos, lerakom az ágyába cumival és ált. gyorsan elalszik, este viszont tud ordítani mert már nagyon álmos,nem jó sehol, akkor ha kiüvöltötte magát elalszik.
2009. nov. 14. 20:39
 5/7 anonim ***** válasza:
Nálunk 3-3,5 hónapos korig volt az, hogy könnyen ment az altatás. Napközben maguktól elaludtak, este pedig fürdés után be az ágyba, cumi a szájba és már csukódtak is a szemek. Aztán valami elromlott... :(((( Nem tudom mi, talán, hogy jobban tudatukra ébredtek, vagy éberebbek és nem megy csak úgy az alvás. Azóta a nappalok is rémálmok! Összevissza kelnek (ja, mert hárman vannak) már reggel is, aztán 1-2 óra múlva kezdődika nyűgösség, akkor már almosak, de nem tudnak elalduni. Eddig úgy altattuk őket, hogy elringattuk, de hát ezt nem lehet már ha mondjuk 10 kg-sak lesznek, főleg nem háromszor 10 percekig. Úgyhogy most két napja próbálom őket rászoktatni, hogy nappal, ha látom már álmosak, be az ágyba és ott nyugtatom őket. Hát remélem, összejön, alakul már. Este meg a hordozóba ültetem őket, és úgy ringatom el, másképp nem igazán megy. (és persze az én türelmem is már fogyóban addigra, úgyhogy ez az egyszerűbb megoldás és persze kényelmesebb, csak kérdés, hogy meddig)
2009. nov. 14. 21:08
 6/7 anonim ***** válasza:
lehet hogy túl sok inger éri őket és ezért nem tudnak elaludni a csöppek.
2009. nov. 14. 22:35
 7/7 anonim ***** válasza:

Karomba vettem fektetve ringattam és énekeltem neki ami épp eszembe jutott. Mindenki azt mondta el van kapatva stb, de én szerettem rigatni. Napközben én ringattam, este pedig Apa. Most 8 hónapos már nehéz volt,és nem akart megmaradni az ölemben, így magam mellé fektettem, simogattam a lábát hátát, és 5 perc alatt elaludt.

Szóval nem kell félni attól hogy elkapatod, de míg pici addig öleld ringasd, pár hónap és nem fog megmaradni ölben, mert állandóan kúszik mászik majd feláll, és úgy kell elkapni! :)

2009. nov. 14. 22:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!