1 éves elmúlt a babánk, de nem hajlandó egyedül játszani. Mindig belénk kapaszkodik, minden érdekli, de egyedül egy pillanatra sincs el. Más babája is ilyen?
Teljesen normális 1 éves.
Van ilyen és olyan gyerek is, mindegyik más. Van olyan barátnőm, akinek a gyereke pici baba korától magában elvan, az enyémek meg hisztérikus rohamot kaptak a járóka látványától is.
Első vagyok, a második válaszoló eszembe juttatta, hogy én is sokszor úgy oldottam meg, hogy magamra kötöttem a gyereket. A kengurut viszont ekkoránál nem nagyon tudtam már használni, én kendőben kötöttem a hátamra. Így tudtam tenni-venni, a gyerek meg mint a kismajom lógott rajtam.. de legalább nem üvöltött és a "nagytesó" sem próbálta kinyírni.
Csak kérdés, hogy a kérdező gyerkőce ezt hogy bírja. Nekem életmentő volt, a barátnőm kislánya viszont nem maradt meg benne.
Az en lanyom most 1 eves es ugyan ebben a cipoben jarunk. Addig amig apa haza nem er, ugy nez ki a lakas, mint egy katasztrofa sulytotta terulet. En sajnos nem szamithatok a nagyszulokre, igaz anyosomek 2 utcanyira laknak, de 2 hetente latjak unokajukat, akkor is en viszem el vagy a ferjem. Fozeshez addig keszitem elo a dolgokat amig alszik, ugyanis meg 2-szer alszik, aztan mikor felkel, csak ossze kell dobalnom mindent. Addig meg kicsit hagyom nyarvogni, ha nem tetszik neki. Ha mar nagyon nem birom, felveszem, de az sem mindig jo neki. Ha felveszem tolja el magat, hogy le akar menni, ha teszem le, akkor meg kapaszkodik, hogy ne tegyem le. Nem tudom mar mit akar.
Nem tudom mikor erem meg, hogy eljatszon egyedul, de a nap vegere mar luktet a fejem a nyarvogastol. Kb. 7 hos koraig eljatszott egyedul is, aztan nem tudom mi miatt, egyszeruen megvaltozott, es azota tart!
Üdv a klubban. :)
Ez egy ilyen korszak, az én kislányom is ezt csinálja (11 hónapos). Pedig pici korától kezdve elvolt egyedül is hosszabb-rövidebb időre, de kb. 2 hónapja megy az, hogy állandóan belém csimpaszkodik. Őt is csak pár percig köti le egy-egy játék, utána unalmas lesz neki és reklamál.
Én megoldom a főzést, mert leterítek egy nagy plédet a konyhába, és adogatom neki az újabb és újabb konyhai eszközöket, műanyag poharakat, szűrőt, fakanalat stb. Ha megunta az egyiket, akkor adok valami újdonságot. Így elvan addig, amíg odakészítem az ételt. Takarítani, vasalni pedig akkor szoktam, amikor itthon van a férjem.
Nem kirívó eset a babád, a legtöbb ilyen korú gyerek ilyen.
Túl kell élni ezt a korszakot is. Ahogyan a hasfájós időszakot, a fogzást, a dackorszakot stb. Egyszer vége lesz, hidd el. Kitartás!
Azért egy 1 éves alszik még napközben,akkor mit csinálsz?
Nekem újabban minden nap sétálnom kell menni vele 8-11ig legalább,mert itthon csak nyávog.Ebéd és alvás,addig én csinálok mindent itthon,ami nem zajos.Ha felkelt,mosás,porszívó.Ő eljátszik magában,de állandóan nyávog és sokszor a nadrágomon csüng,de én nem fogom erre ha nem csinálok semmit itthon.Nekem sincs idő magamra,és sok más anyának se hidd el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!