Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Történt már ilyen fogbaleset...

Történt már ilyen fogbaleset a babátokkal?

Figyelt kérdés
Kisfiam hatalmasat esett és elöl két foga megsérült, vérzett. Az egyik elferdült, a másiknak egy része pedig visszatolódott az ínyébe. Fáj neki. :( Fogorvos mit tud vele csinálni? Érdemes elvinni? Egyáltalán tudna vele bánni? 22 hónapos.
2013. okt. 28. 15:13
 1/9 anonim ***** válasza:
nem, tejfoggal nem csinál semmit, max. kihúzza, ha nagyon gáz. felesleges vinni.
2013. okt. 28. 15:15
 2/9 anonim ***** válasza:

Én azért elvinném, hogy lássa orvos. Tenni valóban nem tud semmit, de akkor is. Főleg, hogy mint írod, az egyik elferdült.

Kihúzni csak végső esetben húzzák, ez tartja fenn a helyet a maradó fognak.

2013. okt. 28. 15:18
 3/9 A kérdező kommentje:
Én is így gondolom de ahogy utánaolvastam azt írják, hogy minél előbb el kell vinni mert megsérülhetett a maradandó fog csírája. Na, de akkor is mit tud csinálni? Ugyanakkor azt is írja, hogy a legtöbb esetben visszaáll a fog ami feltolódott, elferdült. Adtam neki Panadolt mert szegénykém mutogatja, hogy fáj neki. :( Pár napig csak pépes vagy nagyon puha kajcsit fog kapni.
2013. okt. 28. 15:20
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Fiammal történt ilyen, kicsit visszamentek ill. elferdültek a fogai, na meg csupa véraláfutás volt az ínye, feldagadt a szája. Mi elvittük. Nem csináltak vele semmit, mondták, hogy másnaptól újra óvatosan mossuk, nehogy begyuladjon az ínye. Kb. 2-3 hét volt, mire nagyjából visszarendeződött a fogsora, bár kicsit kócosabb maradt, mint volt. Azt mondták, ha elszürkülne vagy gennyes lenne, menjünk vissza, és furnak rá lukat, amint keresztül kitisztítják, de szerencsére ez nem következett be.
2013. okt. 28. 15:33
 5/9 anonim ***** válasza:
Kislányommal is történt hasonló eset. Én nem vittem el, mert annyira nem fájt neki és a vérzés is hamar elállt. A feltolódott foga hamar visszarendeződött. Ha komolya helyzet és nagyon fáj neki, akkor vidd el. Ellenben arra is figyelj, hogy esetleg agyrázkódás tünetei nem jelentkeznek-e, mert ekkora esésnél könnyen előfordulhat.
2013. okt. 28. 15:44
 6/9 A kérdező kommentje:
Jaj, de jó, köszönöm! Megnyugtattatok! Annyira sajnálom szegényt, és olyan bűntudatom van mert én is benne voltam, megelőzhettem volna de valahogy azt hittem nem fog ez történni. :( Pont végignéztem ahogy felbukik, pedig odaérhettem volna. :( Szerencsére most jól van, játszanak a nővérével, evett is. Köszi a tanácsokat, figyelem őt!
2013. okt. 28. 15:57
 7/9 anonim ***** válasza:
Keresztfiammal is ez történt anno, ma már 20 éves. Neki is feltolódott az egyik foga, a másik el is szürkült, és meg is sérült a maradandó fogcsíra, vagyis az történt hogy a fogínyéből merőlegesen kezdett el nőni, gondolom elfordult az ütődés következtében, nem tudom. De fogszabályozóval szépen húzták neki le a helyére, folyamatosan ahogyan nőtt ki, és ma már gyöngysor szépségű a foga. Neki csináltak panorámaröntgent amikor elkezdett nőni, akkor már látszott a "baj".
2013. okt. 28. 21:54
 8/9 Moncsycsy ***** válasza:
unokahúgom a temetőben eset el, neki esett mamám sírkövének és pont a sarkához esett. az első két foga félbetört és egy kicsit befelé állt. szépen kiegyenesedett és a maradandó fognak sem lett baja. amíg ki nem jött a maradandó addig fél foggal vigyorizott mindenkire.
2013. okt. 29. 08:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm! Tegnap fel volt dagadva az ínye de már nincs és szerencsére szép, nem gyulladt és nem fájlalja. A foga ugyanúgy van még. Remélem visszaáll a helyére.
2013. okt. 30. 16:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!