Mindenkivel közli ezeket a gyerekorvos?
nálunk a koponya uh-ot a kórházban megcsinálták még.
a csípőszűrés 3 hetesen és 4 hónaposan volt. kötelezően. de szerintem ez gyerekorvostól függ.
Nem tudom mie gondolsz,
nekünk koponya uh még a kórházban volt 2-3 naposan,
csípőszűrésre adott telefonszámot, hogy hova jelentkezzünk be, szem vizsgálat? Azt nem mondta.
Szemvizsgálat nem kötelező, csak akkor csinálják, ha van a családban erős szemüveges, vagy örökletes szembetegség.
A koponyuh-t és a hasi uh-t nekünk 2 hónapos korig kell megcsináltatni, beutalót kaptam, jövő héten megyünk, ezek kötelezőek, úgyhogy nem jó, hogy titeket nem küldtek sehova.
Szia!
Olyan nincs, hogy a védőnő kijelenti, hogy nincs baj, nem kell csípőszűrésre menni... 3hónapos korban még mindig "kötelező2 vizsgálat. A koponya uh-t általában szülés után megcsinálják a kórházakban, de ha nem , akkor választható hogy később viszik-e a babát? (ajánlott, semmi bajt nem okoz).
Lányom 17 hós, már a kórházban születésekor nézte ortopéd, és azt mondátk, utána nem kell 6 hetesen vinni csípőszűrésre, ha nincs gond, tehát erről nem maradtál le. Hasi uhon voltunk 6 hetesen, meg hallásvizsgálaton, ezek időpontját már a kórházban megadták távozás előtt.
Szemészeten is voltunk 6 hetesen, mert átmosták a könycsatornáját, de ez egyéni, nem minden babának kell.
Szerintem más kötelező nincs, ha meg gond van, úgyis menni kell.
Koponyáról, szemészetről sehol nem esett szó...
Nekünk azt mondta a védőnő és a gyerekorvos, hogy pár éve kötelezőek ezek a vizsgálatok, ha lát eltérést ha nem, akkor is kiadja a beutalókat és el kell vinni a babákat, amit a kiskönyvébe is beírnak, hogy megjelentünk. Csak a koponya és a hasi uh sok helyen fizetős (10ezer ft), kevés kórház csinálja meg ingyen sajnos. Budapest Pesti oldalán már csak a Dél-pestiben van ingyen, eddig a Heim Pál csinálta, de már ott is fizetni kéne érte.
A sógornőmnek lányának Kisvárdán is hazamenetel előtt megcsinálták, ott is kötelező.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!