Baj, ha a 7 hónapos baba semmit nem tud csinálni?
Lányom 3 hónaposan megfordúlt, fél évesen felült, 7 hónaposan felállt.
Fiam most 4,5 hónapos, még nem fordúlt meg.
Kértem időpontot konduktorhoz, de mondta ne aggódjak, a fiúk lassabban/ később csinálnak mindent, 6 hónapos korra kellene mrgfordúlnia.
Sógornőd fia tényleg le van maradva!
Háziorvos hoz kellene elmennie a babával, hogy küldje valamerre
Az én kisfiamat 8 hónaposan vittem gyógytornaszhoz(nem Dévényeshez), mert kb. a hasraforduláson kívül semmit nem csinált. Nem talált nála rendellenesseget, ezért néhány gyakorlatot írt elő, amit csináltunk , de aztán hirtelen beindult a mozgásfejlődése. Valószínűleg lassabb volt alapbol, rendellenesség nélkül. Menni is 17 hónaposan kezdett önállóan. Most lesz 3 éves, és egy állapotfelmérés soran semmi lemaradást nem találtak nála.
Ezzel csak azt akartam írni, hogy vigye el egy szakemberhez, de nem biztos, hogy baj van, lehet hogy csak más ütemben fejlődik, mint a kortársai.
Nekem a Dévényesekkel az a bajom hogy szinte minden gyereknél talalnak valamit, amit feltétlen kezelni, javítani kell. Ezt túlzásnak tartom, azzal együtt, hogy elismerem a sikereiket.
Valóban le van maradva a kicsi, de ha már elkezdte a megfordulást jó jel.
Az orvos már csak megnyugtatáskép is ajánlott, valamint ha mégis van valami, jobb, ha már most lépnek, ha szükséges.
A fejlődése nagyban függ attól, hogy milyen test illetve személyiségtípusba tartozik.
Ha un. "Kafa" baba: zömök, elhízásra hajlamos, bőre kissé olajos, bőre színe porcelán fehér. Nagy fokú bizalmi szintje van, nem sírós, idegenekhez jól viszonyul, szoptatás közben hajlamos bealudni de nem feltétlenül igényli a 3 óránkénti szoptatást.
Ez a típusú baba alapvetően testtípusánál fogva marad le társaitól a mozgásfejlődésben. Megcsinálja ő a dolgokat, amikor már elbírja a kis lusti, cuki pufók testét. Amúgy a legjobb kedélyűbb baba az összes közt.
Ösztönözni kell mozgásra, fontos masszírozni, és fontos a megfelelő olajválasztás,amivel serkenteni lehet őt.
Mindentől függetlenül én is úgy látom, hogy egy orvos lássa a kicsit, az a biztos.
Kati (ayurvedikus babamasszázs oktató)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!