Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » 6 és fél hónapos babámnak...

6 és fél hónapos babámnak adhatok krémtúrót? Már három és fél hónaposan elkezdtem a hozzátáplálást, mindent megeszik, és semmitől nem volt még baja (főzelék, gyümölcs)

Figyelt kérdés
2009. nov. 13. 13:31
 1/8 anonim ***** válasza:
70%
Nem adhatsz,a tej miatt.Nem volt jó ötlet mindent adni egy ilyen picúrnak,de ezt biztosan mondta már a védőnőd,ha tudja,hogy mivel eteted.
2009. nov. 13. 13:38
 2/8 A kérdező kommentje:
Az a "mindent eszik"természetesen a kornak megfelelő,és adható ételeket takarja(krumpli,répa,máj,banán,alma,körte...)A védőnőnk ránk se néz,a tanácsadáson pedig nincs idő beszélgetni,mert mindig sokan vannak,csak anyósom hozott neki krémtúrót,amivel nekem fenntartásaim vannak,mert tisztában vagyok vele,hogy 1éves kor után adható tejtermék.
2009. nov. 13. 13:42
 3/8 anonim ***** válasza:
A túrót 8 hónapos kortól mondta nekem a védőnő. Nem kell sietni vele, fog még annyi krémtúrót enni! Nekem a 9 hósom is csak 1 héten 2x eszi mert nagyon cukros, nem olyan jó ez nekik bár nagyon szeretik általában.
2009. nov. 13. 13:43
 4/8 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Túrót, joghurtot, vajat 8 hónaptól ehet. Ha nem lehet a védőnővel beszélni, itt a neten mindent megtalálsz meg a baba egészségügyi kis könyvébe (valahol középen)is van egy táblázat amiben megnézheted. A védőnők is azt használják, az a hivatalos.
2009. nov. 13. 13:45
 5/8 anonim ***** válasza:
Máj?? Banán??? Eleve hat hónaptól lenne szabad kezdeni a krumplival, répával, almával. Krémtúró eszedbe ne jusson!!!! Én 12 hósan adtam neki először tejterméket, meg is lett még annak is az eredménye, tejallergiás lett, hozzáteszem, a családban senki nem volt allergiás semmire. A dokim azt mondta 15 hóig nem is javasolják a tejtermékeket, de a tejet főleg nem. Szóval én vigyáztam, mégis elcsesztem. Úgyhogy ne adj neki ilyesmit. Kicsike még. A fiam már húsz hós, hála kinőtte az allergiát, imádja a tejet, és nem maradt le semmiről...
2009. nov. 13. 13:46
 6/8 anonim ***** válasza:
Első vagyok.Ne haragudj,nem tudtam,hogy csak azt eszik,amit szabad neki.Ezer bocsánat,de olyan sok a felelőtlen szülő.Még egyszer:Ne haragudj.
2009. nov. 13. 13:47
 7/8 A kérdező kommentje:
Semmi baj,nem jól fogalmaztam meg a mondatot.Köszönöm a válaszokat,nehéz eligazodni,mert mindenhol mást hall az ember.
2009. nov. 13. 13:50
 8/8 anonim ***** válasza:
én az aranyközéputat választottam,a védőnőm 9 hónapot javasolt,sajtra,túróra,joghurtra,kapott is,de csak ritkán,most el múlt már 10 hónapos,és most evett először krémtúrót.szerintem is várj még egy kicsit.ha nincs allergiás a családba akkor nem kell az egy évet megvárni a tejtermékekkel,de ez is korai még,várj 9-10-11 hónapos koráig.edd meg te a krémtúrót,nagyon fini,és drága,magának már nem is vesz az ember,úgy hogy élvezd ki a helyzeted:-))
2009. nov. 13. 15:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!