Ti hogyan adnátok oda saját babaruháitokat közeli
rokonnak?
Figyelt kérdés
3 gyermekem van, nem tervezünk többet a férjemmel, így a kinőtt ruhácskákat szépen, kimosva, vasalva bedobozolom, és félreteszem. A húgomék a közeljövőben terveznek babát, és odaadnám nekik a babaruhákat. Viszont mi is nagyon sok pénzt költöttünk rájuk (még ha olcsóbb helyekről is vettünk, ennyi ruha nem 2Ft). A másik, hogy nekem is kell újabb és újabb ruhákat vennem a gyerekeimnek, én sem kapok senkitől ingyen. Nyilván nem szeretném lehúzni a testvéremet és sértődést sem szeretnék, de mi is pénzből élünk... Ti hogy csinálnátok?
Akkor egy részét add el, a másik részét add neki ingyen. Ez az arany középút..
2013. okt. 26. 13:36
12/17 anonim válasza:
Mondjuk ez így érdekes. Ha legközelebb utal rá hogy jó lennének a ruhák, mond neki hogy "ugyan, pár ruha miatt ne autózzatok már 60 km-t". Nálunk ilyen sosem volt, szülés után azonnal jöttek, az akkor 16 éves öcsém 3 napig itt volt és főzött meg vasalt, segített a baba körül (férjem sajnos külföldön volt).
2013. okt. 26. 13:41
13/17 anonim válasza:
Hm... Hát ez érdekes amit írsz!
A tesóm 120 km-ről jött keresztelőre szó nélkül... Meg vett cuccokat a babának, már előre várja,mikor lehet venni neki kisautót, labdát, stb...
A húgod hozzáállása így már változtat a válaszomon (2-es voltam).
Ahogy írta is vki, a nagyobb, értékesebb dolgokat próbáld meg eladni! Én a helyedben nem biztos, h így adnék neki szívesen ruhákat...:/ Talán párat... Mert mégiscsak a tesóm... De az a megjegyzés, hogy 60 km-t nem sok autózni pár babaruháért, az tényleg jó!!!!
2013. okt. 26. 14:05
14/17 anonim válasza:
Hát ha eleve így állt a gyermekeidhez akkor macerásabb
Pakolj össze neki egy kisebb kezdőcsomagot ( kis rugu-body,zokni) .. hogy érezze mégis kap valamit
A többit meg eladnám.Vagy ha van bnőm aki tudom hogy babát vár,oda is vinnék pár rucit.
Ami meg megmarad irány a net...
2013. okt. 26. 14:37
15/17 anonim válasza:
Pár darabot adsz nekik, így akkor elmondhatod, hogy adtál, tiszta a lelkiismereted, a többit meg eladod. Megmondod, hogy kellett a pénz egy ismerősödnek eladtad akinél nemrég született baba. Ennyi. Párat azért meghagytál neki. Én se adtam oda élből mindent, kb hasonló szitu miatt. Tényleg kellett a pénz. Az 1 éves korig való cuccokból (babakocsitól a ruháig) kaptam 100ezret. Nagyon jól jött , mert épp ruhaváltásban voltunk ovi előtt. Párat nem adtal el, azt jószándékból nekik adtam.
2013. okt. 26. 15:49
16/17 anonim válasza:
én a helyedben beszélnék vele hogy vegyen mind a 3 gyerekednek valami olcsóbb ruhát és akkor válogathat annyi ruhát amennyi az ár volt.
2013. okt. 26. 16:09
17/17 anonim válasza:
Mindenki pénzből él! Itt 4 gyerkőc van,és minden ellenére amíg a Párom húga nem lett terhes,addig a védőnőknek adtam oda,hogy adják oda olyannak,akinek tényleg szüksége van rá!
Én mindegyik gyereknek megtartok egy valamit emlékbe (1 papucska,1cumi-vagy 1 zokni még nem vagyok biztos benne,1bady még egy bady),ami kedves a szívemnek,a többit pedig sógornőmék kapják meg,természetesen ingyen :-)
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!