Ti hogyan adnátok oda saját babaruháitokat közeli rokonnak?
Nekünk is nagyon sok ruha van, most 9 hós a fiam, tehát van egy rakás kimosott-bedobozolt ruhája, aminek semmi baja. Kaptam is és vettünk is sokat.
Öcséméknek talán 1-2 év múlva jön a baba.
Én úgy fogom csinálni, hogy megkérdezem őket, elfogadják-e a kisruhákat. Aztán szépen kiválogatom méret szerint és odaadom nekik. Ingyen. Mivel nekem nem kell, szívesen odaadom a tesómnak ingyen. Eszembe nem jutna tőle pénzt kérni. Eladni meg nem adnám el, ha tesómnak adhatom. Én szeretek segíteni nekik, ha tudok.
Az OK, h mi is, ti is, mindenki pénzből él. Szerintem ha te mindenáron pénzt akarsz a ruhákért, akkor add el valakinek (mondjuk akkor is milyen már, hogy eladod vadidegennek, minthogy a tesódnak adnád..) , de az fura (és durva is) lenne szerintem, hogy a saját testvérednek pénzért adnád oda a nektek már nem kellő ruhákat...
Konkrétan az unokahúgodnak pénzért adnál ruhát?
Akkor inkább ne adj semmit, vagy csak azt ad amit a ti szüleidtől kaptatok, nekik ugyan úgy az unokájuk mint a ti 3 gyereketek.
Mi a sógornőméktől kaptunk egy csomó mindent (ruha, gyerekülés, babajátékok, mellszívó, melltartó, terhesruha, kiskád, babaőr, kiságy, pelenkázó, és szinte mindent, ami kell), két gyereknél használták.
Amit a kisfiam kinőtt, szépen mosva, vasalva dobozoltam, és most úgy alakult, hogy véletlen becsúszott nekik egy harmadik, így szépen lassan visszakerülnek a kisruhák a mieinkkel kiegészítve. Az első két méretet már kinőtték, így megint új ruhákkal bővülve kapjuk vissza a rucikat, hogy majd a második gyerekünknek eltegyük. Sose jutott eszembe, hogy ők ezért pénzt várnának, és persze mi sem várnánk soha.
Ha mindenkinél kifogyunk a babákból, akkor mindent elteszek az én húgomnak, pár év múlva neki is biztos lesz babája :)
Szerintem ha így gondolkodsz, jobb, ha eladod őket. De használt kicsi ruhákért filléreket lehet ám kérni. Tudom, mert többnyire én is használtat veszek...
Ingyen adom a testvéreimnek. Ott van anyukáméknál bedobozolva, majd ha kell elvihetik. Bár lehet, nekünk előbb születik meg a második mint nekik az első :-)
Ha nagyon sajnálod, akkor inkább ne add oda. Aztán meg akarva-akaratlanul felemlegetnéd, az ronda dolog lenne.
Esetleg a nagyobb, értékesebb dolgokat add el és a többit add oda ingyen (kabát, overál, vastag nadrág, márkás).
Ha itt az ideje, hívd át a tesódat, nézzétek át a ruhákat, mi az, ami abban a szezonban kell neki (nyilván, nyári születésű picurnak nem kell bundazsák), azt jó szívvel odaadnám. A drágább, nagyobb dolgokat szintén odaajándékoznám, mert túl sokat nem lehet fogni rajtuk.
A többit, a felesleget pedig eladnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!