Melyik lánynevet választanátok?
Nem tudunk dönteni a férjemmel. Mindegyik nagyon tetszik de csak egy lehet. Kicsit ritkábbat szeretnénk adni, hogy az oviba és a játszótéren ne minden kislányt hívjanak ígyés persze felnőttként sem legyen nevetséges.
Mindegyik illik a vezetéknévhez.
Kinga, Kamilla, Villő, Szófia, Szofi, Emőke, Zsóka.
Köszönöm előre is a válaszokat.
Villő
A mi kislányunkat is így hívják.
Tetszik még az Emőke és a Zsóka is.
Ha lányunk lett volna a két fiú helyett, Zsóka lett volna. :)
Úgyhogy nekem az tetszik, plusz még a Villő.
Villő tetszik a legjobban, de elég gyakori, divatos mostanában.
Zsóka nagyon nem tetszik, azt biztos nem választanám.
A többi elmgey, semlegese számomra.
Ha a ritkaság számít, szerintem mostanában az Emőke nagyon ritka, egy gyereket sem ismerek ezzel a névvel.
Szofi, Kamilla is divatosak, legalábbis felénk.
Felnőttként egyik sem nevetséges, szerintem.
úgy látszik, a Kinga nagy népszerűségnek örvend :) én nem adnám, ma már rengeteg kislány Kinga (és sajnos egy számomra elég negatív személyhez kötöm, úgyhogy nem teljes "tiszta" az értékelésem, bocsánat). a Kamilla, Emőke, Zsóka valóban ritka név, szerintem a Kamilla nagyon szép is, felnőtteknek is elegáns, és aranyosan lehet becézni kicsiknek (Kami, Mila, ezek nekem nagyon tetszenek). a Szófia nekem semleges, nem adnám, a Szofi nagyon aranyos :). Villőt is sokan szeretik mostanság, lehet hogy rengeteg Villő fog születnia z eljövendő időkben, nekem semleges név, de pont a játszóteres példa miatt nem adnám.
Én (hangsúlyozom, ez az én véleményem) a Kamillát adnám, esetleg a Szofit, de ezt én mondom. Sok boldogságot a kislánnyal! :)
Valóban a Kinga a legszebb a felsoroltak közül, de számomra LAURA a legszebb! :)
A kislányomnak is ezt a nevet adtam pontosan 15 hónappal ezelőtt.
Ha a tesó Kincső (az én kislányom is Kincső), akkor én nem adnám a Kingát, túl hasonlóak.
A Villő jó választás lehet, de a felsoroltakból inkább az Emőkét választanám. Enikő, Emese is szép nevek, és nem gyakoriak manapság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!