Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Szerintetek is kövér a kislányom?

Szerintetek is kövér a kislányom?

Figyelt kérdés

11 hónapos múlt, 13 kilo, kb 80-82 centi. Angliaban élünk, két hete voltunk mérésen akkor azt mondta a védőnő hogy a felső átlag felett van. Kérdezte miket eszik, mondtam, hogy jorészt azt amit főzök (amit korának megfelelöen ehet) nasinak gyümölcs (erre figyelek mert en nem voltam gyumolcsszerető gyerek, felnőttkoromra szerettem meg csak) vagy joghurt. Erre ma telefonalt hogy kijönne családlátogatásra mert aggódik a gyerek sulya miatt. Nem tudom, hogy ez mit takar, hogy marad egy delutant figyelni, vagy benez a hütőbe, de rosszul érzem magam.

Ja, meg azt elfelejtettem, hogy az elalvasnal szopik meg valamint mellettunk alszik (ettol is elore felek mert hiaba mondtam hogy ez nekunk kenyelmes, szerinte le kell szoktatni rola, mert mar nagy-akkor volt 8 honapos...)

2013. okt. 22. 22:10
1 2 3 4 5
 11/43 anonim ***** válasza:
74%
Kedves 9-es! Azért lássuk be, hogy a Te gyermeked is duci lehetett az óvodában. Nem hiszem, hogy ne szólt volna az óvónő. Csak mellékesen jegyzem meg, hogy a mi kiscsoportosaink legmagasabbja is alig 1 méter, és nagyon max 17 kilot nyomhat! Ha egy gyermeknek 20-22 kilot kell elérnie 6 éves korára, akkor ne mondja nekem senki, hogy jó dolog, ha valaki már 4 évvel korábban majdnem eléri ezt a súlyt..
2013. okt. 22. 22:33
 12/43 anonim ***** válasza:
100%

Hát lehet, hogy valaki szerint nem olyan abszurd, de a percentil táblázat szerint az azonos korú és nemű gyerekekhez képest a "legsúlyosabb" felső 3%-ban helyezkedik el. Vagyis hivatalosan túlsúlyos.

Azt kellene átgondolni, hogy milyen folyadékot iszik egész nap: vizet vagy valami cukrosat (tea cukorral, üditő, szörp). Mekkora adagokat eszik étkezésenként, hányszor eszik egy nap? Van-e rendszer, vagy egész nap csipeget valamit, főétkezések között is? Mennyi zöldséget eszik? Mennyi szénhidrátot (tésztás ételek, krumpli)? Sűrűn van-e olyan étel, amit olajban süttök? Hasábkrumpli pl, vagy rántott hús? Eszik-e főzelékeket, levest? Mennyi kenyeret eszik?

Szerintem ha kimegy a védőnő át kellene beszélni vele, miket eszik, és ehelyett mit és mennyit kellene.

2013. okt. 22. 22:34
 13/43 anonim ***** válasza:
85%
Az hogy túlsúlyos azért több mindentől függ!Erős csontozat genetika stb.Azért megy ki hogy tanácsot adjon.Nem kell tőle félned.Nem fog beletúrni a hűtődbe.Megkérdezi tételesen mit eszik egy nap a pici és hányszor mekkora adagot.Ilyeneket.Az hogy egy ágyban alszotok e az magánügy!!!Ez a véleményem.Nem egészségtelen!Miért is lenne az?Többnyire a szoptatós mamáknak ez így kényelmesebb.Éjjel ha nyöszörög a pici igazából senki nem ébred fel mert csak odafordul szopizik és mindenki alszik tovább.Ez csak egy időszak.Ha majd leszokott a ciciről gondolom beszoktatják az ágyába.Az étkezésre visszatérve majd a védőnő tanácsát megfogadva rendben lesz minden.Most gyorsan korrigálható még a dolog mert hamar és nagyot nőnek.Hány kilóval és mennyi centivel született?Mert az sem mindegy.
2013. okt. 22. 22:36
 14/43 anonim ***** válasza:
100%
2 eves statuszon 17kg volt a fiam 94cm. Jott a huledezes meg a dietas etrend a dokinotol.. most 32 honapos makk egeszseges 102cm 18 es fel kilos legeny.. volt k8vizsgalas allergiateszt..pajzsmirigy problemara is gyanakodtak.. sehol semmi. Orias baby es kesz. 1 evesen 10840gr volt.
2013. okt. 22. 22:44
 15/43 anonim ***** válasza:
83%
Valóban dagi a gyerek, mondjuk a 9es gyereke meg kimondottan kórosan kövér 18kg 100cm-hez az nagyon durva. Fiam 104cm és 14kg és egyáltalán nem sovány. 14es a te fiad is kövér és nem óriás babay.
2013. okt. 23. 01:14
 16/43 anonim ***** válasza:
60%

Jobb nektek attól, hogy lekövérezitek más gyerekét? Én mindig annyira szoktam vigyázni, hogy amikor itt 8 kg-os 72-75 cm-es 1-1,5 évesekről írnak, még véletlenül se sértsem meg az anyukákat azzal, hogy egy az egyben leírom, hogy a gyereknek zörögnek a csontjai és nagyon pici, hiszen annyi mindentől függ ez. Mindig finoman fogalmazom meg a véleményem, de persze nekem nem is öröm a másik bántása. Na, ennyit erről.

Kérdező! A kislányodnak valóban elég nagy a súlya a korához képest (nem a magasságához, azzal arányos), a fiam is kb. ekkora, de ő 16,5 hónapos és ugye fiú. Nálatok, ahogy írtad a genetika is erősen közrejátszhat, azzal nincs mit tenni. Amikor kimegy a védőnő beszéljétek meg, hogy szerinte mit és mennyit egyen, hátha tud jó tanácsokat adni. Mozgásfejlődésben hol tart? Az együttalvás a magánügyetek, ahhoz semmi köze.

2013. okt. 23. 07:12
 17/43 anonim ***** válasza:

#16! A kérdés így hangzik: "Szerintetek is KÖVÉR a kislányom?" Nem mi használtuk ezt a jelzőt, hanem az anyuka. Én az 1-es válaszoló vagyok, és annyit írtam: "Igaza volt a védőnőnek..." (vagy valami hasonlót), de nem írtam ki a "kövér" szót.

Ha egyszer a kérdező így fogalmazta meg a kérdését, (ami nem mellesleg ELDÖNTENDŐ kérdés), akkor az arra adott válasz vagy "igen, azt gondolom, hogy kövér" ; vagy "nem, nem gondolom, hogy kövér" lesz.

Itt senki nem sértegetett senkit szerintem!

2013. okt. 23. 08:29
 18/43 A kérdező kommentje:

Most megmértem egész pontosan 84 cm. 3540 gr és 54 cm volt születésekor.

Az étrendje: Reggelire joghurtot vagy zabkását eszik, csak forralt vizet iszik, és persze anyatejet. A védőnő tanácsára 3 főétkezés van (néha a vacsi csak szoptatás, ha úgy jön ki a lépés) ebédre azt kapja mit mi eszünk, egy kis gyerektál méretűt. Kenyeret és nagyon olajos dolgokat nem eszünk mi sem (én kiskorom óta rosszul vagyok az olajos dolgoktól, inkább grillezem a húst) nagyon ritka a rántott hús, de akkor a panírt leszedem neki. Tésztás ételt havi max 2-3 alkalommal eszik, krumplit már többször, ált főtt vagy tepsiben sült(olaj nélkül) Főzelékeket, levest imádja, megeszi az összes zöldséget.

Mozgásfejlődés: Nagyon ügyesen feláll, már alig kapaszkodik, kis turbó nyuszi gyorsasággal mászik (főleg ha rosszaságot csinál)

Tudom, hogy nem hiszitek el, de nem látszik túlsúlyosnak. Igen hurkás, van pocakja, de csak egészségesen.

2013. okt. 23. 08:42
 19/43 A kérdező kommentje:
Ezt a képet találtam amin nagyjából látszik: [link]
2013. okt. 23. 08:47
 20/43 anonim ***** válasza:
Elég sok,mert ő már sokat mozog.Lányom a 84centihez 12,5hósan olyan 10,5 kiló és már ez is husi a védőnőnek.
2013. okt. 23. 08:55
1 2 3 4 5

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!