Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A héten elválasztom a cicifügg...

A héten elválasztom a cicifüggő babámat, hogy csináljam?

Figyelt kérdés
Mindjárt 1 éves lesz. Eszik rendesen,nappal cicizik. És amiért az elválasztáshoz jutottam az az hogy egész éjjel cicizik..kipróbáltunk mindent az égvilágon és már a védönők is azt tanácsolják hogy válasszam el. Csak cicin aludt el eddig,nappal a babakocsiba néha. Éjjel 20percenként kel és CSAK a cicin nyugszik meg,ha kiveszem a szájából felkel. Szombaton már nem adok neki cicit egyáltalán,éjjel sem. Nem akarom sírni hagyni de biztos nehéz lesz neki :-( valami ötlet ami megkönyítheti? Születése óta nagy cicifüggő. Köszi
2013. okt. 22. 14:08
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

teljesen megértelek, az én lányom egy óránként kelt éjszaka, és már nem bírtam, és én is az éjszakai cicimegvonás mellett döntöttem két hónapja, DE én nem javasolnám a drasztikus, totális elválasztást, nagy trauma ez nekik, a legtöbb szakkönyv ellenzi. Okosak a babák, meg tudja tanulni, hogy oké, nappal van, de éjszaka már nincs. Mi így csináltuk (kicsit elnyújtottan, nem egyik napról a másikra lett eredmény, de meggyőződésem, hogy a kis lelkének így a jobb):

Este elaltattam cicin, ahogy addig, mikor éjjel kelt, visszaaltattam cicin, és ott maradtam mellette (franciaágyon), és a következő ébredéskor kezdtem azt, hogy nem adtam neki. Nagyon sírt, én ott maradtam, simiztem, kb 1 óra volt mire elaludt (nem sírt végig). Így ment egy hétig, vagy kettőig, utána nem hagytam, hogy az esti cicizéskor elaludjon, hanem letettem ébren. Nagy nehezen, de elaludt. Nagyon hamar megértette, hogy éjjel nincs cici, pár nap után nem is kérte, csak nehezen aludt el nélküle, de fokozatosan egyre könnyebb. Most ott tartunk, hogy csak este van egy kis cici, nappal már egyáltalán nem kéri, és az apjával is simán elalszik. Szóval hajrá, de szerintem inkább fokozatosan..

2013. okt. 22. 15:38
 12/14 A kérdező kommentje:
Köszi! Próbáltuk már hogy éjjel nincs cici,kis sírással elvolt de aztán hajnalba már cicit kellett neki adni mindíg mert már annyira sírt.ha meg hirteleen elveszem akkor nem lesz olyan hogy hajnalba mégis cicit adok neki,másnap meg már még előbb stb..
2013. okt. 22. 15:55
 13/14 A kérdező kommentje:
És mi annak a lakknak a neve? Amit ujjszopás 'ellen' adnak? Kipróbálom még,de ha nagyon sír persze lemosom!!
2013. okt. 22. 15:56
 14/14 anonim ***** válasza:
Én elválasztottam a fiamat,amikor 1 éves lett. Már nem bírtam,hogy éjszaka minimum 5x kelt és cicit kért,nem is evett,csak szopizni kellett neki. Ő ekkor már csak reggel-este-éjjel szopizott,akkor sem mennyiséget,mert ugyanúgy reggelizett/vacsorázott a szopi mellett. Egyik napról a másikra nem adtam neki,ami a legfurcsább volt,hogy nem is viselte meg. 2-3 napig még kelt éjszaka,de kis ringatás/simogatás után meg is nyugodott és aludt tovább. Ez volt 2 hónapja,azóta átalussza az éjszakát.
2013. okt. 22. 16:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!