Fiús anyukák, nektek hogy sikerül hátrahúzni a gyerkőc kukacát fürdéskor?
Nekünk születésétől kellett hátra húzogatni.
Most 4 hónapos, teljesen hátra tudom neki húzni, mint a férjemnek:)
A doki mondta minden fürdés él ameddig lehet húzzuk hátra. Ha vérzik picit nem baj.
Én fürdetem, a férjem húzza hátra, lepocsolja vízzel, vagy én húzom hátra ha egyedül fürdetem.
Fürödjetek vele, s akkor hátra tudod neki húzni.
Nem kell tőle félni.
Nekem a doki mutatta hogy kell, s az elején csak picit húztam hátra, aztán a doki teljesen hátra húzta neki, s annyi kosz, krém volt alatta, azt hittem elhányom magam, s égett az arcom, olyan volt mint aki nem fürdeti a gyereket.
Sehogy. 20 hónapos, még nem jön fel neki a bőr. Nem szabad erőltetni, a letapadás ebben a korban élettani, normális, sőt hasznos dolog (pelenkás babánál, kisgyereknél hasznos, hogy nem tud a bőr alá menni a szennyeződés). Igazából kamaszkorig nem gond, ha letapadás van, amennyiben nincs gond a pisiléssel. Utána meg általában magától megoldódik a dolog.
Az utolsónak igaza van, a húzogatással többet ártunk, mint használunk, mert a mikrorepedések hegesedéssel gyógyulnak, és később pont ez okozhat kóros letapadást. Csak ezt sajnos sok idősebb orvos, védőnő nem tudja, ezért tanácsolják az anyukáknak a húzogatást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!