Ti hogyan méritek éjszaka a babátok testhőjét ha lázas?
Születésétől a hóna alatt mértem.
Amikor alszik akkor van a legkönnyebb dolgom, mert nem kell lekötnöm a figyelmét, hogy nyugodtan maradjon arra az 5 percre.
Analóg hőmérőt használok, a digitálisban nem bízok, nem mutat valós értéket.
A fül/homlokhőmérő semmit nem ér.
Hát nekünk graco fülhőmérőnk van, vettem néhány dolgot fölöslegesen, de ez aztán teljesen megbízhatatlan, betiltatnám a forgalmazását! Méricskélek, méricskélek, 37,2, - 37,3, aztán a régi higanyos 38,5-et mutatott. Megértelek, ezek a digitálisak ez rakás...
Van omron digitálisunk is, az kb pontos, de viszonylag lassan is mér.
Ha a kisfiam nyöszörög, mélyről szuszog, akkor lázmérő nélkül is tudom, hogy 38 fölött van:( Persze küzdök én is a méricskéléssel és ki is akadok rajta rendre:(
A másik jó kérdés, meg hogy mikor csillapítsunk lázat, régi dokink szerint 38-38,5 alatt semmiképpen nem kell csillapítani, a mostani dokink -ő öregebb, régi motoros- 38 foknál már mindenképpen kell, a lázgörcs elkerülése miatt. Én 38 alatt nem adok csillapítót afölött ahogy a kicsi bírja, ha nagyon rosszul van, akkor csillapítok, és ha nem tudom levinni akkor persze váltogatom a gyógyszereket. Ez a mikor csillapítsunk ugyanolyan kérdés, mint a fiuknál a húzogassuk vagy ne? A szülőnek magának kell eldönteni, kire hallgat.
Tényleg nem kell túldramatizálni a popsiban lázmérést. Nekünk hajlékony végű digitális lázmérőnk van, kb 2 mp alatt megméri popsiban. A kisfiam sosem szokott tőle sírni. Ha nyűgös, akkor persze nem örül neki és próbál szabadulni, de konkrétan fájdalmasan még sosem sírt lázmérés közben, úgyhogy kétlem, hogy fájna neki.
Ennek ellenére alvó babánál tényleg nem túl praktikus, de csak azért, mert a vetkőztetéstől felébred. Ha alszik, én a fülhőmérőt használom, megmérem 2-3-szor mindkét fülben, abból átlagot számolok, meg persze a kezemmel is ellenőrzöm, és az alapján döntöm el, hogy kapjon-e lázcsillapítót. Ha nagyon magas lenne ezek alapján, akkor megmérem popsiban is, de magas láz esetén amúgy sem aludna, ha nagyon lázas, akkor sírdogálni szokott.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!