Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mást is "zaklatja" a gyerekdok...

Mást is "zaklatja" a gyerekdokija a fejlődési görbével?

Figyelt kérdés

Szóval...kisfiam 13 hós. .havi szinten 20-30 dekákat hízik.

Most 8,6 kg

Női gyerekdokink van..állandóan azzal jön hogy ez kevés,meg miket eszik,meg így meg úgy

Eszik a fiam szinte egész nap...nagyon jó evő..viszont rengeteget mozog.megnem áll ha ébren van

Most tényleg olyan rossz hogy ennyiket hízik ?

Szerinte ajánlatos ultrahangra vinnem,meg vérvételre..stb.stb

Rossz anya vagyok hogy ezt nem akarom ???

2013. okt. 16. 17:50
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
28%
A mi lányunk 3100 gr-al született, most 14 hónapos és 8,6 kg. Senki nem zaklat a súlya miatt, mert benne van a normál súlytartományban. Nem értem miért kell az átlagnál alacsonyabb, de még normál súlyú babákat, gyerekeket állandóan vizsgálgatni. Ellenben elég sok gyereket ismerek, aki a normál tartomány felső határa fölött van jóval, magyarul kövér és azokat nem zaklatják. Pedig az a nagy baj csak igazán, ha egy kisgyerek elhízott.
2013. okt. 16. 19:36
 12/17 anonim ***** válasza:
Lányom 8 hónapos korától 16 hónapos koráig volt 8,5 kiló. Fogyni sose fogyott, így nem volt gond a dokink szerint. Utána meginzdult a hízása, 3 évesen 13,4 kiló.
2013. okt. 16. 19:55
 13/17 anonim ***** válasza:

Lányom az egyéves státuszon 6400 gramm volt. Most 14 hónaposan 7800 gramm. Nem is látszik rajta, hogy annyi. Egyáltalán nem sovány, mindenki mondja, hogy formás gyerek. 3000 grammal született.

Voltunk gasztrón, vérvételen, mert a doki nem hagyott békén és engem is megnyugtatott, bár tudtam, mi is ilyenek voltunk a férjemmel, most is nagyon vékonyan vagyunk.

Húúú baromira nem akartam vérvételre menni 11 hónapos gyerekkel, de simán ment az ügy és totál megnyugodtam utána. Azóta nem zaklat a dokinő. Már nem kéthetente kell járnunk. :D Csak a státuszvizsgálatra.

Dehogy vagy rossz anya, viszont én elvinném a helyedben. Túlélitek és legalább látod, hogy nincsen semmi baj. Sajnos ezeken túl kell esni.

2013. okt. 16. 20:40
 14/17 anonim ***** válasza:
76%
Én elvinném. Mi a legrosszabb, ami történhet? Hogy feleslegesen mentek el, és végre békén hagy a gyerekorvos is? Miért veszed sértésnek? Egy csomó olyan eset van, mikor az anyukának van megérzése, hogy beteg a gyerek, a gyerekorvos szerint meg normális minden, aztán mégiscsak kiderül a gond. Örülj, hogy nem ilyen a dokitok.
2013. okt. 16. 21:06
 15/17 anonim ***** válasza:

Erre szoktak figyelni a dokik, az alacsony súlyra. Nekem 6hós volt a fiam és 7500gramm volt, utána elkezdett gurulni és a gyenge gyomorzáróizma miatt elkezdett bukni, de úgy, hogy visszafogyott egy hónap alatt 7kg-ra. Dokim nagyon megijedt és ultrahangra és vérvételre küldött.

Rájöttünk, hogy semmi gond- de az etetését a bukások miatt át kellett gondolni.... de rájöttem a dolgokra, doki sokat segített- és végül nagynehezen visszahízta a leadott dekákat és elkezdett újra gyarapodni.

Én is azt mondom, hogy egy-két vizsgálat nem árt, legalább te is megtudod, hogy tényleg semmi gond, és utána nem piszkálnak benneteket, hanem elfogadják, hogy ő ekkora és kész.

2013. okt. 16. 22:00
 16/17 anonim ***** válasza:
Ilyen születési súly mellett a 8,6 kg valóban igen kevés. Mondjuk alacsony is a kisfiad, de szerintem ez akkor sem megnyugtató. Én elvinném a helyedben kivizsgálásra, ha minden ok, legalább mindenki megnyugszik, ha mégis van valami gond, akkor tudjátok kezelni.
2013. okt. 17. 07:28
 17/17 anonim ***** válasza:

Nekem 2ismerősöm is van, akiknek nagy súllyal született a babájuk, és utána nem nagyon híztak.

az egyiké 4300gramm volt születésekor, és a kislánya 3évesen érte el a 10kg-mot.

A másik 4200grammos kisfiu, aki szintén nem duplázta meg a születési súlyát egy éves korára. Egy évesen 8200gramm volt.

Ahhoz képest milyen nagy babák voltak elég kicsik maradtak. Egyiknek sincs egyébként semmi baja, csak ilyen aprók.

2013. okt. 17. 07:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!