Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mást is "zaklatja" a gyerekdok...

Mást is "zaklatja" a gyerekdokija a fejlődési görbével?

Figyelt kérdés

Szóval...kisfiam 13 hós. .havi szinten 20-30 dekákat hízik.

Most 8,6 kg

Női gyerekdokink van..állandóan azzal jön hogy ez kevés,meg miket eszik,meg így meg úgy

Eszik a fiam szinte egész nap...nagyon jó evő..viszont rengeteget mozog.megnem áll ha ébren van

Most tényleg olyan rossz hogy ennyiket hízik ?

Szerinte ajánlatos ultrahangra vinnem,meg vérvételre..stb.stb

Rossz anya vagyok hogy ezt nem akarom ???

2013. okt. 16. 17:50
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
59%
Azért a vizsgálat nem árt, de szerencsére a legtöbb esteben kiderül hogy semmi baja a gyereknek. bár az azért gyanura ad okot hogy egész nap eszik de mégsem hizik. Az a gyerek aki nem is nagyon eszik mert rossz evő ott kisebb az esély a problémára. Egész nap mit eszik? tápláló ételt eszik eleget? csak mert sok gyerek szinte csak nasit eszik aztán csodálkoznak a szülők hogy a föétkezésekkor nem eszik eleget a gyerek. Mekkora súllyal született?
2013. okt. 16. 17:53
 2/17 anonim ***** válasza:
59%

Én elvinném. Nem veszíthetsz semmit, de ha tényleg van valami baj, akkor kiderül.

Hozzátenném, hogy nekünk nagyon jó a gyerekdokink, teljesen megbízok benne.

2013. okt. 16. 17:54
 3/17 anonim ***** válasza:
0%
A miénk is ezt csinálja. 5 hónaposan 7260 gr és mindig megkapom hogy keveset eszik, de többet nem akar. ha amúgy jó a kedve minek járkálnál vele orvoshoz
2013. okt. 16. 17:58
 4/17 gabszem ***** válasza:
59%
az nem kevés hogy havi 20-30 dekát hízik, viszont a 8,6 kg ennyi idősen sztem kevés. Bár azt is tudni kéne mennyivel született.
2013. okt. 16. 17:59
 5/17 anonim ***** válasza:

Jelen!

A fiam 2370g 46cm-rel született, most 13 hónapos 8,9kg és 74cm. Nem a doki, hanem a védőnő zaklat a görbével..

A doki szerint nincs gond vele.

De a védőnő az agyamra megy, pláne mikor mondja h egy 3300g-mal született baba ennyi meg annyi a görbe szerint..

De a fiam 2370g-al született!!! Nem 3300g-mal!!! Ráadásul refluxos is volt, amit már szinte ki is nőtt, de 9-10 hónapos koráig voltak tünetek, bukások.. Az én fiam is megy egész nap, 2 pillanatot nincs egy helyben csak ha alszik. A te fiad mennyivel született? Most hány cm?

2013. okt. 16. 18:09
 6/17 anonim ***** válasza:
83%
Szerintem is bízz a dokiban. Én elvinném. a 8,6 kg az egy picit kevés. Valaki kérdezte, hogy tápláló ételeket eszik-e? Ezt valóban nagyon fontos lenne tudni, mert attól,hogy egész nap eszik még esetleg lehet alultáplált. Nem akarlak megijeszteni, de a vérvételt valószínűleg azért kérte az orvos, hogy a férgességet kizárhassa.
2013. okt. 16. 18:10
 7/17 A kérdező kommentje:

3,64 Kg val született

Nem eszik sok nasit..itthon sütni szoktam pl lekváros tekercset

Napközben 3 fő étkezés ugye + a nasi nálunk szőlő,banán vagy a süti amit épp csináltam

Egyébként eszik már milánóit,pörit,krumplifőzeléket,húsgombócot,levest,rántoot karfiol és padlizsán

Azt hozzáteszem hogy májustól augusztusig nőtt 4 centit.. 56 centivel született..májusban volt 70, augusztusra 74

2013. okt. 16. 18:14
 8/17 anonim ***** válasza:

Hát szerintem vidd el kivizsgálásra, ártani nem árt, és tényleg szerintem is kevés, főleg hogy nem is kicsi volt a születési súlya...

Egyik barátnőm kislánya is így volt, egész nap evett, de nem nagyon hízott, csak piciket. Ki is vizsgálták, és kiderült, hogy vérszegény. Úgyhogy szerintem egy kivizsgálást megér a dolog, sőt...

2013. okt. 16. 18:26
 9/17 anonim ***** válasza:

Szerintem is vidd el, az uh ugye nem is fáj neki, a vérvétel se vészes. Ha mindent rendbe találnak akkor ő ilyen tipus és kész.

5-ös voltam

2013. okt. 16. 18:39
 10/17 anonim ***** válasza:

Azért a percentilis görbéket sem hülyék találták ki:)

[link]

Ezen látszik, hogy a kisfiad gyakorlatilag az 5-ös percentil környékén van, azaz 100 vele azonos korú gyerekből csupán 5 olyan van, aki alacsonyabb testsúllyal rendelkezik mint ő.

Én biztosan kivizsgáltatnám, abból baj nem lesz.

2013. okt. 16. 18:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!