Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Gesztenyet hogyan keszititek el?

Gesztenyet hogyan keszititek el?

Figyelt kérdés
Nyers gesztenyet vasarolnek de nem tudom hogyan kell elkesziteni
2013. okt. 16. 15:21
 1/4 anonim ***** válasza:

Szia!


Pont ma csináltam! :) Egy nagyobb serpenyőben (én wokban) szárazon kvergetve, mint a szotyit pörköld meg, amíg szét nem nyílnak egy kicsit. Így is meg lehet adni, de a picinek én meghámozás után vízben tovább pároltam, úgy, hogy épp csak ellepje. Kb 20 percig főztem, néha a vizet pótoltam. Kóstold meg, hogy elég puha-e már, olyasminek kell lennie, mint a vajkaramellának (omlós). Ha ez megvan, akkor egy oici vízzel turmixold össze (de ha lecsöpögteted és megszárad akkor darálni is lehet, mint a diót). Én most szilvával csináltam(fele gesztenye+pici víz, fele szilva), mert a gesztenye hasfogó, és a szilva kiegyenlíti a dolgot. Próbáld ki más gyümölccsel is, pl barackkal, azzal is nagyon fincsi, vagy sütőtökkel, vagy ha van már annyi idős a babád, akkor csirke/pulykahússal, paradicsomlével.

2013. okt. 16. 15:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
* így is meg lehet enni, bocsi
2013. okt. 16. 15:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 A kérdező kommentje:
koszonom a valaszod
2013. okt. 16. 17:57
 4/4 anonim ***** válasza:
én úgy emlékszem,hogy főztem.pici vizben-pucoltam,összenyomtam-és valamivel kevertem-talán husi-krumplival-de simán is ette.
2013. okt. 17. 07:46
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!