Gesztenyet hogyan keszititek el?
Szia!
Pont ma csináltam! :) Egy nagyobb serpenyőben (én wokban) szárazon kvergetve, mint a szotyit pörköld meg, amíg szét nem nyílnak egy kicsit. Így is meg lehet adni, de a picinek én meghámozás után vízben tovább pároltam, úgy, hogy épp csak ellepje. Kb 20 percig főztem, néha a vizet pótoltam. Kóstold meg, hogy elég puha-e már, olyasminek kell lennie, mint a vajkaramellának (omlós). Ha ez megvan, akkor egy oici vízzel turmixold össze (de ha lecsöpögteted és megszárad akkor darálni is lehet, mint a diót). Én most szilvával csináltam(fele gesztenye+pici víz, fele szilva), mert a gesztenye hasfogó, és a szilva kiegyenlíti a dolgot. Próbáld ki más gyümölccsel is, pl barackkal, azzal is nagyon fincsi, vagy sütőtökkel, vagy ha van már annyi idős a babád, akkor csirke/pulykahússal, paradicsomlével.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!