Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Nem eszik túl keveset? Aggódom!

Nem eszik túl keveset? Aggódom!

Figyelt kérdés
Babám 2,5 hónapos, kizárólag anyatejes és az utóbbi 1-2 hétben napi 500-600 milliket szopik egy nap alatt.. nem kevés ez? Pisi van bőven, kaki is van 1-2 naponta, és hízni is hízik rendesen, de nekem akkoris olyan kevésnek tűnik az adagja... más vele egyidős babák 800-1000 milliket is megesznek egy nap alatt..
2013. okt. 9. 17:37
 1/7 anonim ***** válasza:
lehet hogy neki nincs nagy étvágya. Ha tényleg minden úgy van ahogy leírtad és ne is sír hogy éhes még az evés után akkor szerintem ez nem nagy gond. Maximum ha nagyon félsz vidd el dokihoz de akkor inkább nézzenek hülyének mint hogy valami baj legyen.
2013. okt. 9. 18:25
 2/7 A kérdező kommentje:

Hajnalban eszik egy nagyobb adagot (150-180 milliket ált.), reggel még egy 100-120 milli lemegy, de utána már csak 70-90 milliket eszeget, egyszerűen nem kell neki több, eltolja a fejétől a cicit.

Hamarosan megyünk a 3 hós státuszra, rákérdezek az orvosnál a dologra.

2013. okt. 9. 18:32
 3/7 anonim ***** válasza:
Az én babám is ilyen keveseket evett, de mivel jókedvű volt és hízott eleget nem foglalkoztam vele. Most 9 hónapos és nem kellett soha pótlás. Minden baba más, más az anyagcseréje, más a tejed. A legtöbben nem is mérik, hogy mennyit szopott a babájuk. Ne aggódj, ha hízik eleget.
2013. okt. 10. 07:09
 4/7 anonim ***** válasza:
Nem baj. Neki ennyi elég és kész. HA jókedvű,nem látszik betegnek,akkor semmi baj.
2013. okt. 11. 14:06
 5/7 anonim ***** válasza:

Szia, az én babám is itt tart 3 hónaposan, ugyanígy eszik. Ő is maga fejezi be a szopit, hogy nem kell neki több.

Gyanítom, hogy hajnalban csak azért szopik többet, mert félálomban ömlik a szájába a tej, és nem tudja kontrollálni...

De ami a lényeg, ha nyugodt, kiegyensúlyozott, van kaki-pisi ahogy írtad, akkor neki most ennyi elég. Azért szoptatunk igény szerint, hisz ők diktálják az adagjaikat.

Lehet, hogy a 3. hónap után majd hirtelen megugrik, és többet akar...

2013. okt. 11. 15:34
 6/7 anonim ***** válasza:
szia, ne aggodj, nekem elso gyerekem tápos volt és 100-120ml tobbet nem evett, elejétol fogva annyit evett, sosem emeltuk az adagot mert nem itta meg, most 3 éves és szép okos gyerek, másik kislányom anyatejes 5 perceket szopik de szépen hízik, ne aggodj szerintem
2013. okt. 11. 17:07
 7/7 A kérdező kommentje:
Ha esetleg valaki erre járna: már 5 éves a gyermek, és kb 4 hónapos kora óta egy zabagép, rengeteget eszik! :D
2018. szept. 17. 05:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!