Kisfiam 2 hónapos és a jobb lábfejét csak kifelé fordítva tartja. Mitől lehet ez?
A csípőszűrésen nem találtak semmi rendellenességet nála. Azért tornáztatom, s így vettem észre én is. Hétfőn megyünk háziorvoshoz, ott mindenképpen rákérdezek, addig is jó lenne tudni mire számítsak... Amúgy könnyedén rendes helyzetbe hozható a lábfeje, nem sír (tehát gondolom nem fáj neki), de ha elengedem újra kifelé tartja.
Hozzáteszem csak hason alszik, és a kiságy bal sarka/oldala felé kúszik rendszeresen,mire felébred. Ezzel összefügghet?
Köszönöm a válaszokat!
Szia!
Nálunk szinte szóról-szóra ugyanez a probléma, csak az én babám mindig a kiságy jobb oldala felé kúszik álmában:)
Voltunk mi is csípőszűrésen, ott minden rendben volt, azt mondta az orvos, hogy valószínűleg túl lazák a bokájában a szalagok. A gyermekorvos és a védőnő is azt mondta, hogy nem kell ezen aggódnunk, még sokat alakul a lábikója amíg nem kezd el járni.
Mi is tornáztatjuk, többet egyelőre nem tudunk tenni. Ja, és próbálunk nem aggódni a dolgon:)
Szia!
Voltunk háziorvosnál, azt mondta nyugodjak meg, ez természetes, mire elkezd járni, beáll normálisra... Azért adott egy beutalót ortopédiára. A héten már lehet nem, de jövő héten szerintem elviszem. Most már nagyon kíváncsi vagyok ott mit mondanak. Írok majd azután is.
Szia! Örülök, hogy mindent rendben találtak, biztosan kialakul majd a dolog, ha azt mondta két orvos is, hogy nem kell aggódni, akkor tényleg nem kell:) sőt, a mi gyerekorvosunk és az ortopéd orvos is azt mondta, hogy ez nem probléma, szóval ez összesen 4 orvos:)
Mi egyébként jövő héten megyünk kontrollra, remélem továbbra is hasonló bíztató szavakat kapunk majd:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!