Normális, ha félek, hogy elrontok vagy rosszul csinálok valamit? Mennyi idő alatt lehet belejönni a babázásba?
Én szülőktől távol (ez anyósomék esetében azt hiszem inkább szuerencse,mint baj) szültem az első gyermekem.Csak a férjem volt itt segítségnek.Az első 1-2 nap nehéz volt.Aztán szépen lassan belejöttünk.Olyan 1,5 hete van komolyabb rendszer,hogy nem ordító gyerekkel a karomban kell főzni,és nem vagyok estére hulla fáradt..No meg a szülésnek is el kellett múlni,gátseb stb.Nem véletlenül gyermekÁGY a gyermekágy.
Ha egy tapasztaltabb nő ott tud állni melletted az első 1-2 napban,akkor sokkal könnyebb lesz,és lesz is időd pihenni.Nem veszélyes,csak nyugodtan!Ne idegeskedj emiatt,és ne akarj tökéletes anyuka,háziasszony,szerető feleség lenni egyszerre.Elég,ha mindenből elég jó vagy:)
Teljesen természetes, amit érzel. Én sok babát "felneveltem" öcsémet és több unokaöcsémet is, nem féltem a kicsitől. De más, hogy 24 órában mellettem van, és minden percét nekem kell kitölteni.
Teljesen normális, hogy aggódsz, ez annak a jele, hogy mindent jól akarsz csinálni, és jól is fogsz. Rosszat nem tudsz tenni vele. Hogy hogy kell megfogni, hamar megtanulod, a lényeg, hogy a fejét tartsd mindig, és lehetőleg legyen egyenesen a háta ahol csak lehet. Fürdetésnél fogd biztosan, neten sok képet találsz, és a kórházban is szoktak adni ajándékcsomagokat prospektussal, érdemes elolvasgatni, sok hasznos dolog van benne:-)A babának nem tudsz kárt okozni, ettől ne félj.
nekem azt mondták, hogy az 5-6 hét a fellélegezés időszaka, a lányom 3 hetes, de már sokkal könnyebb, mint mikor hazajöttünk.
Ne félj, engem mindig az bíztatott, hogy nálam szerencsétlenebbek is felneveltek gyereket, akkor nekem is menni fog:-) És neked is:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!