Hogyan kezeljem a 15 hós fiam hisztijeit?
Nem szeretnék "szuperanyunak" tűnni, de nálunk nincs szekrénypakolás.
Kezdetekkor, 9 hónapos kora körül kezdte volna pakolni, húzni és mondtam, hogy csak megnézheti, de ki nem vehet semmit. Persze ezt nagyon sokszor próbálta ki, hogy valóban nem érheti e el a célját, de mivel mindig résen voltam és nem csak mondtam, h ne tegye, így leszokott róla. Néha persze bepróbálkozik, de már elég a szó, h nem szabad. Nem értem, hogy érted azt, h 20x kipakolja, pedig mondod, h nem szabad? Hát miért engeded? Ilyen kicsiknél, ha valamit meg szeretnénk tanítani, csak úgy megy, ha mutatjuk is, h nem szabad, azaz a kis kezét, ha kell 100x vesszük el finoman a szekrénytől, a "nem" szócska kíséretében és egyszer csak megunja. Húhúú, nálunk a konektor volt még a sláger... Talán több 100x kellett elvennem a kezét és nem szabad idegesnek lenni, mert Neki az is vicces és azért is csinálhatja. Tök unalmasan, határozottan ugyanúgy kell mondnani és megkövetelni, h ne tudja azt csinálni, ami tilos.
Ezért amúgy nálunk nincs függönyrángatás, terítőhúzás, pakolás, kutya cibálás, szóval ezeket meg kellett tanulnia. :)
Van ismerősöm pl, aki a másfél éves fia miatt a karácsonyfát tavaly a járókába tette, mert féltette, és a kutyájuk is lopni szokta az édességet róla. Hát nálunk nem lesz a járókában. Tanítás, kitartás és szoktatás kérdése. A kutyám jutalom falatai is elől vannak és egyik sem nyúl hozzá. A lányom, odaáll és mutogat a dobozra, hogy adhat e a kutyának és amikor engedem, ad Neki, a kutya szépen elveszi és kész. :) Persze mindenki úgy csinálja, ahogy szeretné, és kényelmes. :)
A legnehezebb szerintem, az hogy KÖVETKEZETESEN fellépsz. Esetleg rakhatsz babazárat a szekrényekre -drága, ill átmenetileg kell, mi nem raktunk-. Igazából a "hiszti" java csak ezután következik:)
Az én kisfiam is ennyi idős, ő is most kezd hisztizni, direkt nem adok neki mindent amit akar, ő is verekedős..lányommal jobb volt, mert ő "csak" a hajunkat húzogatta, aztán egyszer visszahúztam neki, azután soha többet nem húzta meg, no de a fiamat nem fogom felpofozni ugye.. mindig próbáljuk hárítani illetve enyhíteni, hogy simizzen ne üssön, nehéz.
Ennyi idősen tudják nagyjából,hogy mik az alapszabályok, és ők ezt feszegetik állandóan, csak következetesség kell -kellene- , de nekem sem megy ez mindig, próbálkozom:)
A lányomnál, hiszti ellen bejött, hogy amikor elkezdte, akkor "eltűnt", keresni kezdtük, hogy hol van stb.. ez nála mindig bevált, ugyan most még kicsi szerintem, de nem sokára bevetheted!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!