8 hónaposan ámpa (lámpa), apa. Aztán jöttek egymás után, vau, Bo (a kutyánk), mama, papa, Imi, ató (autó), isz, nyamnyam. 13 hónaposan tújójudiiii. :D
Most 15 hónapos és mondatokat mond, apa ajszik, baba síj, kuta ugat. Viszont az Istennek sem akar elindulni. :D
Nekem nincs még babám, csak egy megjegyzést és kérdést szeretnék feltenni.
Milyen sokatoknál a lámpa volt az első szavak között. :) Ez hogy jött? :)
1. 8 hósan apa, pápá, nem
2. 12 hósan anya, torta
3. 11 hós, talán már mintha 'anya' lenne néha, de még nem mondom rá biztosan
9 hónaposan abda (labda), ampa (lámpa), gu (golyó) vava (kutya). A lámpa nagyon fontos szó!!! Nélkülözhetetlen a Baba mindennapjaiban!!! (És persze a kutya is!!!)
15 hónaposan apa asza, anya asza, (tőmondatok), 3 szótagú vagy annál nagyobb szavak: vavagyép (varrógép), totató (tolltartó), zsíkétá (zsírkréta), atuva (autóval), füciadda (francia hangzás; focilabda).
Az elsőnek 10 hósan az apa
A másodiknak pedig 11 hósan az ana :)
lányomnak 7 hósan: "pa" (apa), két hét múlva megjelent a "nyanya" is, ami én voltam (anya). 10 hósan már rengeteg szava volt, egy évesen egyszerű mondatokat mondott, másfél évesen több tagmondatosakat, kötőszavakkal stb, nagyon szép szókincse volt és helyesen ragozott!
a fiamnak 10 hósan az első szavai voltak a "tatto". (traktor), és én, mint "aja".
Nálunk a Mama volt az első szó, de engem és a nagymamákat is mamának hívja. kb 1éves kortól.
:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!