Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mikor és mi volt a babátok...

Mikor és mi volt a babátok első TUDATOS szava?

Figyelt kérdés

2013. szept. 26. 21:18
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
10 hónapos kora körül a lámpa (ámpa), utána labda, hoppá, apa. Ezek elég gyorsan egymás után. Most 15,5 hónapos, alvás után kiabál a szobájából, hogy "anya, anya".
2013. szept. 27. 07:26
 12/19 anonim ***** válasza:

8 hónaposan ámpa (lámpa), apa. Aztán jöttek egymás után, vau, Bo (a kutyánk), mama, papa, Imi, ató (autó), isz, nyamnyam. 13 hónaposan tújójudiiii. :D

Most 15 hónapos és mondatokat mond, apa ajszik, baba síj, kuta ugat. Viszont az Istennek sem akar elindulni. :D

2013. szept. 27. 10:31
 13/19 anonim válasza:

Nekem nincs még babám, csak egy megjegyzést és kérdést szeretnék feltenni.

Milyen sokatoknál a lámpa volt az első szavak között. :) Ez hogy jött? :)

2013. szept. 27. 10:45
 14/19 anonim ***** válasza:

1. 8 hósan apa, pápá, nem

2. 12 hósan anya, torta

3. 11 hós, talán már mintha 'anya' lenne néha, de még nem mondom rá biztosan

2013. szept. 27. 10:50
 15/19 anonim ***** válasza:
11. vagyok. Igen, nekem is feltűnt, hogy a lámpa szinte mindenhol az első szavak között van. Szerintem nálunk azért, mert mindig nagyon érdekelte, ha le vagy felkapcsoltuk a lámpát és mondtuk neki, hogy "nézd ég a lámpa" vagy "most lekapcsoljuk a lámpát" és így megtanulta.
2013. szept. 27. 12:23
 16/19 anonim ***** válasza:
0%

9 hónaposan abda (labda), ampa (lámpa), gu (golyó) vava (kutya). A lámpa nagyon fontos szó!!! Nélkülözhetetlen a Baba mindennapjaiban!!! (És persze a kutya is!!!)

15 hónaposan apa asza, anya asza, (tőmondatok), 3 szótagú vagy annál nagyobb szavak: vavagyép (varrógép), totató (tolltartó), zsíkétá (zsírkréta), atuva (autóval), füciadda (francia hangzás; focilabda).

2013. szept. 27. 14:29
 17/19 anonim ***** válasza:

Az elsőnek 10 hósan az apa

A másodiknak pedig 11 hósan az ana :)

2013. szept. 27. 14:31
 18/19 anonim ***** válasza:

lányomnak 7 hósan: "pa" (apa), két hét múlva megjelent a "nyanya" is, ami én voltam (anya). 10 hósan már rengeteg szava volt, egy évesen egyszerű mondatokat mondott, másfél évesen több tagmondatosakat, kötőszavakkal stb, nagyon szép szókincse volt és helyesen ragozott!

a fiamnak 10 hósan az első szavai voltak a "tatto". (traktor), és én, mint "aja".

2013. szept. 27. 22:03
 19/19 anonim ***** válasza:

Nálunk a Mama volt az első szó, de engem és a nagymamákat is mamának hívja. kb 1éves kortól.

:)

2013. szept. 30. 12:45
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!