Hogyan legyek következetes? Tapasztalt anyukák kérlek írjatok!
Figyelt kérdés
A problémám a következő: kisfiam egy éves lesz nemsokára: az éjszakai alvás katasztrófa: amióta megszületett, szünet nélkül rémálom. Én levert, ingerült, hisztis, elviselhetetlen lettem. Kikészülve érzem magam. Csomó mindent kihagyunk a babávaal, mert sokszor nincs erőm levinni, összekészülődni, végigsétálni a várost....egy ideje eszméletlen hátfájásom is van, a fejem is napi szinten fáj. Most nézegetik az orvosok, mert pocakbajunk is van rendesen, de nem tudjuk mitől...én sírni hagyni nem merem, amíg ki nem derül van e vmi egészségügyi gond...az orvos azt is mondta, amennyit lát belőlünk, következetlen vagyok, és a fejemre fog nőni a gyerek, mert érzi, hogy ő diktál, én meg ugrálok neki...és tényleg ezt érzem...tudom azt sem jó megoldás, hogy azért mert nem tud elülni 2 percet sem és így szinte semmit nem enne, bekapcsolom neki a gyerekénekeket a laptopon és nézi amíg eszünk...demit csináljak vele, ha nem akar enni, mert unja, de ha leköti vmi, simán megeszi mert ízlik neki? Az orvos azt is mondja, hogy már annyira hozzászokott, hogy éjszaka kel, hogy rossz berögződés miatt is kelhet, met úgyis tudj, hogy pattanunk ha sír. Volt hasonló cipőben járó anyuka? Aki, hogy elejét vegye annka, hogy nagyon el legyen rontva a gyerek pl hagyta éjszaka sírni, és rendeződött az alvás? HOgy csináljam, hogy ne uralkodjon a kisfiam?Már pedzegették a neurológiát is...annyi mindent mondanak, de nem történik semmi....2013. szept. 25. 20:41
11/13 A kérdező kommentje:
AZ a helyzet, hogy próbáltam már mindent: este kevesebb vacsi, több vacsi, tápszer este, nem tápszer este, korán fekvés, későn fekvés, közénk vevés, a kiságya mellett a földön alvás. Szinte egész nap kintlevés, kevesebbet sétálás, egyből fürdés után fekvés, fürdés után még kicsi játék....szinte alig tejtermék egy nap(erre is gyanakodtak, hogy érzékenyebb lehet a tejes dolgokra), több tejtermék, éneklés-simi elalvás előtt, simán csak puszival, simivel berakás az ágyba...mondogatom neki mindig, hogy jóéjt, reggel találkozunk, nálunk ez se segít.....mindent kipróbáltam plusz annak az ellentétes oldalát és semmitől de semmitől nem lett jobb.....csak rosszabb...most már nem csak simán az alvás egy horror, de az elalvás is szenvedés nappal is este is, min 40 perc, tegnap ennyit ordított előtte, és még éjjel is 2 órát, mint akit nyúznak, a köztes időben pedig fél, 1 óránként kelt.Nincs több ötletem, megérzésem sincs már erre vonatkozólag.....csak várom, hogy teljenek a napok
2013. szept. 26. 11:37
12/13 anonim válasza:
és amikor kipróbáltál valamit, akkor meddig próbáltad? Mert 1-2 hét, mire eredményt lehet várni, ha 2 naponként váltogatod a módszereket, akkor azzal zavarod össze és méginkább nem lesz rendszer. Nem mondom meg a tutit, de valahol ott a dolog nyitja, hogy egy valami mellett el kell kötelezned magad és kitartani. Ha egy hét után sincs javulás, semmi sem, akkor valóban nem az lesz az utatok, de a gyereknek is idő kell
13/13 anonim válasza:
Szia! A nappalokban, evésben nem tudok segíteni, de az éjszakázás nálunk is így volt a fiammal. Már jóval elmúlt másfél éves, és még mindig 40 percenként ébredt. Mi is kivoltunk.... Mindent az égvilágon próbáltam: matrac csere, ágycsere, sötétebb, világosabb legyen éjjel, melegebb, hűvösebb, végső elkeseredésemben átrendeztük a feng shui szerint a szobáját :D , de ez sem segített. Továbbra is 40 percenként felsírt, v nyöszörgött. Ugyan én nem voltam olyan drasztikus, mint az egyik válaszoló, hogy 2 nap alatt leszokott a kelésről, de tényleg ez a lényege. Rossz beidegződés nála, tudja, hogy egyet nyikkan, és ugrasz. Mi azt csináltuk, hogy az "azonnali" ugrás helyett vártunk 2 percet először. És láss csodát, volt, hogy elhallgatott!!! Majd később 4 percet vártunk.. De persze, ha tényleg teli torokból üvöltött, azt nem hagytam. Először nagyon nehéz azt a 2 percet is kibírni, legalább is nekem, sose bírtam, ha sírnak...Nagyon szépen ritkultak így a kelések, és 3 évesen már nem kelt egyáltalán, max, ha pisilni kellett neki. Próbáld így, hátha nálatok is jobb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!