Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Sötétedés után tényleg nem...

Sötétedés után tényleg nem illik babával (babakocsiban) sétálni?

Figyelt kérdés

Persze nem nyárra gondolok amikor még 9-kor is világos van, hanem ösz-tél. Télen 5-kor sötét van, tényleg ciki kint lenni olyankor egy 1 év körüli babával?

Egyik ismerősöm ezt állítja!

2013. szept. 25. 11:06
 1/10 anonim ***** válasza:
52%

már én is gondolkodtam ezen. most olyan 4-5- 6 körül járunk sétálni, még nem döntöttem,hogy ciki lesz e télen is ilyenkor menni. de gondolom átállunk majd minden probléma nélkül.

cikinek semmiképp nem ciki. pl. ha télen majd fél ötkor kell boltba menni,nem fogom otthon hagyni a gyereket csak mert sötét van.

2013. szept. 25. 11:11
 2/10 anonim ***** válasza:
Szerintem ez hülyeség. :)Bár én is furán éreztem magam,ha sötétben értünk haza.
2013. szept. 25. 11:12
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Hát szerintem senkinek nincs köze hozzá...

Mi ha barátoktól jövünk haza mostanában fél7-7körül,már sötét van.És?! Hát hazaérünk 8ra,fürdik a kicsi,vacsizik és alszik.Enyém is 1éves lesz jövőhéten.Semmi rendje nem borul attól még,hogy már sötétedik hamar.

Én van hogy reggel boltba megyek a kicsivel,du meg apja elé.Az is ciki ha kétszer sétálok fél órát,mert mások 2*2órát sétálnak?Nem érdekel engem.Utcán ha hosszabb útra megyünk,mert dolgom van,akkor előveszem neki a vajas felvágottas szendvicset és megetetem vele.Van akinek ez is ciki.Hát én meg nem adok más véleményére.Ki így,ki úgy csinálja...

Egyébként én a hőmérséklet alapján/időjárás alapján döntök a sétáról,nem sötétség alapján.Amikor anyatejért jártam neki reggelente hetente,akkor is volt mikor még sötétebb volt.

2013. szept. 25. 11:15
 4/10 anonim ***** válasza:
Ezt még nem hallottam. Most olyan 4-5 körül szoktunk menni sétálni, de nyáron is volt olyan, hogy fél 9-kor még az utcán tekeregtünk. Pont letojom más véleményét amúgy ezzel kapcsolatban.
2013. szept. 25. 11:17
 5/10 anonim ***** válasza:
Ha neki nincs ellenvetése, miért lenne ciki? (az en babám félt sötétben babakocsiban).itt van olyan babaklub, aminek 7kor van vége.
2013. szept. 25. 11:25
 6/10 anonim ***** válasza:

Ha az ismerősödnek ciki, hát legyen neki az!

Őszintén?! Kit érdekel más véleménye?

Engem aztán nem!

Most is legtöbbször sötétedésre érünk haza a 9 hónaposommal, de egyáltalán nem érdekel ki mit gondol róla. Nem borítom fel a napirendünket mert nekünk ÍGY VAN a napirendünk. Mindig időben meg van fürdetve, megkapja a tejcit és már alszik is.

Nyáron amikor az az őrült nagy forróság volt, akkor is csak este mozdultunk ki sétálni. SŐT! előfordult az is hogy iszonyatosan kínlódott már késő este, csak sírt nem lehetett megvígasztalni. Patakokban folyt a víz róla, már egyszerűen tanácstalanok voltunk apával. Aztán fogtuk magunkat ha már egyszer úgysem tud egyikünk sem aludni a levegőtlenség miatt és szépen éjfélkor lementünk sétálni.

Igen, sétálni. Gyerekkel, babakocsival. Nem kellett 5 perc hogy a jó levegőn, babakocsiban ringatózva elaludjon a kisfiúnk. Én meg a páromnak mondtam hogy na most itt a főtéren kamerák kereszttüzében sétálunk babakocsival, a rendőröknek biztos mi vagyunk a téma. És erre a párom: " Sz.rjuk le, a mi életünk, a mi gyerekünk, a mi döntésünk!"

Mennyire igaza van.

2013. szept. 25. 12:01
 7/10 anonim ***** válasza:

3.vagyok

Nekem nevelőanyám öcsémmel este 9kor is sétált ha kellett,mert ő is csak úgy aludt el a melegben.

2013. szept. 25. 12:03
 8/10 anonim ***** válasza:

Én csak akkor megyek télen sötétbe ha nagyon muszály. Nem azért mert ciki. Már most is azon vettem észre magam, hogy egyre korábban indulunk sétálni, mert akkor van jó idő.

Ha már 5-6 óra körül sötétedik, akkor a nappal együtt általában leszáll a köd is :(

2013. szept. 25. 12:04
 9/10 anonim ***** válasza:
Nekem is most lesz 1 éves. Tehát már egy ősz-telet végigcsináltunk. Én azt vettem észre, hogy sokkal nyugodtabban aludt, ha még a délutáni alvás-evés után kivittem picit sétálni 17-17:30 körül, ez kb.25-30 perc volt, nem érdekelt hogy ki mit mond, nekem is jól esett egy kis levegőzés (persze ha szakadt a hó vagy esett az eső, nagyon fújt a szél akkor nem mentünk ki). Főleg ősszel-télen annyira kiszámíthatatlan az idő, hogy ki kell használni minden tiszta időszakot, volt, hogy másnaptól egy hétig nem tudtunk kimenni, mert térdig érő hó esett.
2013. szept. 25. 14:15
 10/10 anonim ***** válasza:
A mi babánk még csak 3 hetes és nemrég kezdtünk el babakocsizni délutánonként, tegnap viszont a párommal együtt mentünk este 6- kor és mire visszaértünk már eléggé kezdett sötétedni. Nekem is furcsa érzés volt, de azzal nem foglalkozok hogy mások kit gondolnak. Az isnerősöd törődjön a saját dolgával.
2013. szept. 26. 09:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!