Ilyenkor mi a baj? (Tápszer+kaki kérdés)
1 hónapos a babám, lassan egy hete hogy tápszert kell adnom neki, nekem sajnos elment a tejem.. :(
mivel nagyon hasfájós volt, így a Milumil Komfort 1 tápszert kapja. Kifejezetten hasfájós, és szorulásos babáknak való. A hasfájás elmúlt, de nem tud kakilni csak segítséggel, és akkor is olyan nehezen tolja ki, az valami hihetetlen. Kemény, olyan igazi, mint nekünk felnőtteké, mikor szorulásunk van, kőkemény. Kap babavizet mellé, kínálgatom neki, de nem mindig fogadja el, már a tápszert is hígabbra csináltam, de semmi változás. A hőmérőzéshez nem akarom túlságosan hozzászoktatni, félek hogy ha helyrejönnek a dolgok, kellesz neki mindig az ingerlés. De ha nem csinálom, akkor sír, erőlködik, nyomja, de nemjön semmi, csak az irtózatos mennyiségű puki, amivel nincs gond, a pukira nem ébred fel.
Ha ez a tápszer kifejezetten hasfájós illetve szorulásos babának van kifejlesztve, akkor az én babám miért nem tud kakilni tőle?
Az elején anyatejjel váltakozva kapta, amit még sikerült lefejni, azt pótoltam. A védőnő szerint semmi gond, megesik. Igen ám, de eddig (a hasfájós korszakot eltekintve) 10 órától aludt fél 4-ig. Most nemtudunk aludni sem, mert ha jön a görcs, egyből felébred rá, amikor is húzkodja a lábát, feszíti magát, és sajnos max egy nagy puki jön, de utána nagyon nehezen lehet visszaaltatni. Azt hallottam hogy ilyen esetekben lehet neki adni a víz helyett teát, vagy esetleg cukros vizet, ami megindítja a székletét. Nem tudom mi igaz ebből, azért írtam ki ezt a kérdést, hátha van itt tapasztaltabb anyuka ebben a témában.
Segítségeteket előre Köszönöm!
Holnap megyünk 1hónapos státuszra, doki is megfogja vizsgálni, lehet hogy tápszer csere lesz?
Köszönöm a Válaszaitokat! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!