Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Bölcsöde vagy otthon 3évig?

Bölcsöde vagy otthon 3évig?

Figyelt kérdés

Véleményekre vagyok kíváncsi hogy mi a jobb szerintetek a gyereknek!

Ne az anyagi oldalát nézzük hanem azt hogy ha nem muszáj az anyának vissza menni dolgozni akkor a gyereknek jobb hogy otthon van az anyával?

Vagy az a jobb neki,hogy minél hamarabb megismerkedik a gyerekekkel és gyerekek közt van?

2013. szept. 24. 11:23
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
Én szeretnék vele maradni itthon 3 évet.Ha páromnak akkor is lesz még munkája,mármint később,3éves koráig is,akkor maradok is.Ha netán nem lenne,akkor keresnék munkát már én is és amelyikünk elöbb talál,az dolgozik.De mivel én gyesen vagyok,nincs hová visszamennem dolgozni.Én ezután szakmát akarok letenni,mert a kicsi miatt abba kellett hagynom a szakképzést.És érettségivel nem sokra megyek,így tanulni szeretnék majd és utána dolgozni.De egyébként 2éves kora elött nem szívesen iratnám be bölcsibe.Utána szerintem jót tesz neki,ha nem is sok időre ,de pár hónapra járatni az ovi miatt,hogy átessen a betegségeken és beszokjon,aztán oviból meg ne legyen már kimaradás ilyenek miatt,mert akkor engem sehová nem vennének majd fel se tanulni,se dolgozni,ha minden második héten egy hetet itthon vagyok a kicsivel.
2013. szept. 24. 12:22
 12/19 anonim ***** válasza:
Vidéken lakunk egy nagy faluban ahol nagyon jó családi napközi van így ahogy betölti a 2 évet már oda fog járni.Itt is nehéz ismerkedni (gyerekekkel is) ráadásul beszélni sem nagyon akar még,így arra gondoltunk jó lesz neki.A beszoktatás alatt haza se akart velem jönni.Úgy gondolom nekem is jót fog tenni ha már dolgozhatok újra.
2013. szept. 24. 12:42
 13/19 anonim ***** válasza:
56%

Ha pusztán elméleti síkon nézzük, akkor szerintem az az ideális, ha 1,5-2 éves korától jár közösségbe, 2 éves korától anya nélkül, de csak pár órát naponta.

DE mindezt úgy, hogy tényleg profi kis létszámú bölcsi, ahol mind az emberek, mind a körülmények ideálisak és persze kéne hozzá a közelben egy rendkívül elfogadó munkahely, ahol lehet napi mondjuk 4 órában dolgozni... vagy kötetlen a munkaidő...

Hát valami ilyesmi lenne szerintem az ideális... de kétlem, hogy nálunk megoldható lenne :D:D

2013. szept. 24. 12:42
 14/19 anonim ***** válasza:
43%

Én is úgy gondolom, hogy az a legjobb neki, ha hamar megismerkedik gyerekekkel, nem csak az anyját látja, de ennek nem a bölcsi leginkább gyerekbarát formája, pláne nem 2 éves kor alatt. Nekünk szerencsénk van, nagyon szuper társaság jött össze a lakótelepi anyukákból és gyerekekből, a kisfiamnak sok barátja van, pedig nem járt bölcsibe. De tudom, ez nem mindenhol adott.

Véleményem szerint az, hogy egy pici gyerek minden nap 8-10 órára távol van a szüleitől, legalább olyan természetellenes, mint az, hogy 3 éves koráig szinte csak az anyja az egyetlen társasága. De hogy ha csak eközül a kettő közül lehet választani, melyik a kevésbé rossz, az nagyon függ a gyerektől és a szülőktől is. Sok esetben pedig nincs is mérlegelési lehetőség, mert vagy muszáj visszamenni dolgozni, és marad a bölcsi, vagy nincs sehová visszamenni, és marad az otthonlét.

2013. szept. 24. 12:50
 15/19 anonim ***** válasza:

Nagyon szerettem volna 3 évig vele maradni, de nem engedhetjük meg magunknak. Így maradt a bölcsi 2 éves korától, vagy anyukám és anyósom felügyelete, akik tényleg csak vigyáznának rá, nem viszik sehova. Tehát munka után én vihetném a játszóra gyerekek közé, amíg világos van pl...

Voltak kétségeim, hogy talán rosszul érezné magát a bölcsiben. De szerencsére nem így van, egész nap játszhat, foglalkoznak vele, kortársak között van, ami fejlesztő hatású szociálisan. Szóval a bölcsi először kényszermegoldásnak indult, de nagyon bevált, szeret járni. Ha megteheted, hogy otthon maradsz, akkor vidd heti 2-3 alkalommal legalább.

2013. szept. 24. 13:03
 16/19 anonim ***** válasza:
59%

Én mindenképpen itthon szeretnék maradni a kisfiammal 3 éves koráig.

Rossz véleménnyel vagyok a bölcsödékről, amit muszáj csak azt csinálják a gyerekkel, alig nevelik és alig figyelnek rájuk. A társaság miatt biztos jó lehet a gyereknek, de a szülői tanítást, foglalkozást nem pótolhatják. 2-3 évesen még nagyon sokat kell tanulniuk (beszéd, színek, számok stb...). Az én gyerekemet én szeretném megtanítani azokra a dolgokra amiket ilyen korban kell.

2013. szept. 24. 13:20
 17/19 anonim ***** válasza:
Az én kisfiam 1,5 éves. Imádom de ha nem tél jönne lehet beadtam volna már bölcsibe. Annyira unatkozik itthol. Utálja ha mosogatok, főzök. vagy bármi házimunkát csinálok. Csak vele foglakozzak. Imádja a gyerekeket. Tegnap itt volt az 5 éves uncsitesója és ugy örült. Egész nap szaladgáltak , teljsen más ha gyerekekkel lehet. Az én kisfiam bölcsibe való. És szerintem nekem is elég lesz itthol 2 év vele. És ráadásul 6 órában menhyek vissza dolgozni és így remélhetőleg lesz időm majd vele is foglalkozni.
2013. szept. 24. 13:26
 18/19 anonim ***** válasza:
15. vagyok. Amit 16-os írt, talán így van, de a mi bölcsink nagyon jó. Sokat foglalkoznak a gyerekekkel, nem véletlenül szeretnek oda járni. Állami bölcsi egyébként. Én úgy érzem, én tanítom meg a legtöbb dologra, ahogy eddig is tettem, 3 óra után vele vagyok estig, és a hétvége a miénk.:)
2013. szept. 24. 13:30
 19/19 anonim ***** válasza:
Én 2 éves koráig maradok itthon a fiammal. Kell a társaság neki. Júliusban lesz 2 éves, de addigra be szeretném szoktatni, családi napközibe megy, nem államiba. Anyukám októbertől megy vele GYES-re, de úgy tervezzük, csak 2 napot vigyázna rá ő, 3 nap bölcsi. Csak nálunk van ilyen lehetőség, mondjuk köszönhető ez az infrastruktúrának, hogy nem lenne annyi férőhely a gyerekeknek, de Európa más országaiban sokkal hamarabb vissza kell mennie az anyukáknak dolgozni. Én 2-3 évre visszamegyek, aztán lehet, hogy vállalunk tesót. A másik része és úgy nekem is kell a munka és nem bírnám évekig itthon, totál leépülnék szellemileg....így legalább vezető beosztásba megyek vissza. 2 évesen már sokkal többet tanul egy jó közösségben, jó dadusoktól, mint otthon, hanem is 5 nap, de 2-3 nap kell egy ekkora gyereknek.
2013. szept. 24. 16:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!