Bölcsöde vagy otthon 3évig?
Véleményekre vagyok kíváncsi hogy mi a jobb szerintetek a gyereknek!
Ne az anyagi oldalát nézzük hanem azt hogy ha nem muszáj az anyának vissza menni dolgozni akkor a gyereknek jobb hogy otthon van az anyával?
Vagy az a jobb neki,hogy minél hamarabb megismerkedik a gyerekekkel és gyerekek közt van?
Ha pusztán elméleti síkon nézzük, akkor szerintem az az ideális, ha 1,5-2 éves korától jár közösségbe, 2 éves korától anya nélkül, de csak pár órát naponta.
DE mindezt úgy, hogy tényleg profi kis létszámú bölcsi, ahol mind az emberek, mind a körülmények ideálisak és persze kéne hozzá a közelben egy rendkívül elfogadó munkahely, ahol lehet napi mondjuk 4 órában dolgozni... vagy kötetlen a munkaidő...
Hát valami ilyesmi lenne szerintem az ideális... de kétlem, hogy nálunk megoldható lenne :D:D
Én is úgy gondolom, hogy az a legjobb neki, ha hamar megismerkedik gyerekekkel, nem csak az anyját látja, de ennek nem a bölcsi leginkább gyerekbarát formája, pláne nem 2 éves kor alatt. Nekünk szerencsénk van, nagyon szuper társaság jött össze a lakótelepi anyukákból és gyerekekből, a kisfiamnak sok barátja van, pedig nem járt bölcsibe. De tudom, ez nem mindenhol adott.
Véleményem szerint az, hogy egy pici gyerek minden nap 8-10 órára távol van a szüleitől, legalább olyan természetellenes, mint az, hogy 3 éves koráig szinte csak az anyja az egyetlen társasága. De hogy ha csak eközül a kettő közül lehet választani, melyik a kevésbé rossz, az nagyon függ a gyerektől és a szülőktől is. Sok esetben pedig nincs is mérlegelési lehetőség, mert vagy muszáj visszamenni dolgozni, és marad a bölcsi, vagy nincs sehová visszamenni, és marad az otthonlét.
Nagyon szerettem volna 3 évig vele maradni, de nem engedhetjük meg magunknak. Így maradt a bölcsi 2 éves korától, vagy anyukám és anyósom felügyelete, akik tényleg csak vigyáznának rá, nem viszik sehova. Tehát munka után én vihetném a játszóra gyerekek közé, amíg világos van pl...
Voltak kétségeim, hogy talán rosszul érezné magát a bölcsiben. De szerencsére nem így van, egész nap játszhat, foglalkoznak vele, kortársak között van, ami fejlesztő hatású szociálisan. Szóval a bölcsi először kényszermegoldásnak indult, de nagyon bevált, szeret járni. Ha megteheted, hogy otthon maradsz, akkor vidd heti 2-3 alkalommal legalább.
Én mindenképpen itthon szeretnék maradni a kisfiammal 3 éves koráig.
Rossz véleménnyel vagyok a bölcsödékről, amit muszáj csak azt csinálják a gyerekkel, alig nevelik és alig figyelnek rájuk. A társaság miatt biztos jó lehet a gyereknek, de a szülői tanítást, foglalkozást nem pótolhatják. 2-3 évesen még nagyon sokat kell tanulniuk (beszéd, színek, számok stb...). Az én gyerekemet én szeretném megtanítani azokra a dolgokra amiket ilyen korban kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!