Bölcsöde vagy otthon 3évig?
Véleményekre vagyok kíváncsi hogy mi a jobb szerintetek a gyereknek!
Ne az anyagi oldalát nézzük hanem azt hogy ha nem muszáj az anyának vissza menni dolgozni akkor a gyereknek jobb hogy otthon van az anyával?
Vagy az a jobb neki,hogy minél hamarabb megismerkedik a gyerekekkel és gyerekek közt van?
Mi egy kis településen élünk, itt nincs is bölcsőde, szóval akinek nem kell anyagi okok miatt visszamennie dolgozni, az mindenki itthon van a gyerekével 3 éves korig. Én is így voltam, most kezdte a fiam az ovit, és addig itthon volt velem.
És amúgy ha lett volna bölcsőde, sem adtam volna be. 3 éves korától is bőven ráért gyerekek közé kerülni, de amúgy nyilván azért a környezetében is van sok gyerek, tehát azért eddig sem nélkülözte a gyerektársaságot.
És úgy gondolom, hogy 3 év alatt nekem nem mindegy, hogy ki tanítja meg alapvető dolgokra a fiamat, hogy ki kell-e szakítani esetleg időnap előtt a megszokott környezetéből vagy sem. Szerintem a gyerek érzelmi fejlődésének nagyon is jót tesz ez a 3 év. Örülök, hogy megtehettem, hogy 3 évet itthon volt velem.
És amúgy gond nélkül beilleszkedett az oviba.
És mindegyik másik gyerek is, aki 3 évig otthon volt.
Én is visszajöttem dolgozni még a kisfiam 3 éves kora előtt, ő pedig bölcsibe ment (főváros, magánbölcsőde).
Ennek ellenére szerintem is nagyon fontos az első 2-3 év és ha nem lett volna óriási különbség a gyed/gyes és a fizetésem között- akkor maradtam volna még én is egy kicsit.
A határt valahol a 2-3 éves kor környékén húznám meg. Az első 2 évben szerintem mindenképpen nagyon fontos és nagyon jót tesz a picinek, ha az anyukájával/apukájával marad, nincs is kifejezetten szüksége gyerektársaságra.
Az is igaz szerintem, hogy 3 éves kor után már mindenképpen jó, ha megtanul együttműködni, együtt játszani a kortársaival. Hogy e kettő között melyik gyereknek mikor válik fontossá a kortárs közösség, az tényleg egyéni.
Ha jó a családi légkör, biztosítottak az anyagiak is, a család érzelmileg is valóban egységet alkot, akkor mindenképpen jó az első pár évet otthon tölteni.
Én maradok vele 3 évig. Ha nagyon muszáj lenne akkor is megpróbálnék más megoldást találni, sajnos itt elég rossz hírű a bölcsi :(
Szeretném kihasználni még ezt a pár hónapot "kettesben" :)
Elköltöztem egy idegen városba!alig ismerek itt valakit!a játszótér kihalt!17 hós a fiam és egy kisfiút ismer csak.Félek hogy mikor megy majd óvodába zárkózott és visszahúzódó lesz mivel szinte alig játszik majd gyerekekkel!
Játszóház sincs!
Lehet azt mondjátok ismerkedjek az odáig oké!de nem lesz hipp-hopp körülöttünk pár gyerek akivel játszhatna!nem?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!