Miért sír egész nap?
Szerintem a kérdésedben ott van a válasz is! Én nem tudtam még ebben a korban magamra kötni az enyémet, mert még pici volt a mai-tei-ba, ha jó lett volna neki, megtettem volna! 3 hónaposan eszembe se jutott főzni, mosni, takarítani, míg fent volt a babám! Alvásidőbe lehet ilyeneket csinálni, ha annyira akarod - én amúgy ezeket apával együtt csináltam, mikor már itthon volt.
3 hónaposan nyílt ki a babámnak a világ (addig nálunk óriás hasfájás volt), akkor kezdett el végre magába is ellenni. Szerintem minden babát leköti valami, csak meg kell találni :) Nálunk a délelőtt telt a saját játékkal: délelőtti nap besütött, és mikor felemelte a kezeit, pont látta az ágya falán az árnyékát, azt nagyon sokáig elnézegette. Ekkor kezdett el igazán rátalálni a zenélő forgójára. Csak zene nélkül, simán lógatva nézegette, aztán elkezdett értük nyúlni, stb. Fél óránál többet is elvolt a forgójával. Bármi izgalmas dolgot rakhatsz az ágya fölé: zsinegre kendőket. Jaj tényleg, kis rongy kendő - ez volt az első dolog, amit megfogott a babám, imádta azt fogni, aztán rakosgatni egyik kezéből a másikba. Vagy ha pl más helyre tettem le, ott is elnézelődött.
Általában okkal sírnak: pelus, hideg-meleg, fájdalom, stb. Ha mindent kizártál, akkor egyértelműen a közelséged kell neki! Én sokszor csináltam, hogy bevackoltam magam az ágy sarkába, ölembe a fiammal és úgy tv-ztem, míg ő szépen aludt rajtam, vagy én is aludtam így vele :)
Légy magaddal türelmes, elnéző - nem kell mindig mindent azonnal megcsinálni a lakásban, a lakás van értünk és nem fordítva.
Ja, és első hónapokban mi rendeltük a kaját, főzéssel nem kellett foglalkoznom, tényleg csak a picire figyeltem (meg magamra, mert napi 3 órám ment el még a fejéssel :(
Én wc-re is alvásidőbe mentem el, innivaló mellém volt készítve, azért sem kellett kimennem, mikor nagyon szüksége volt rám a babámnak. Amint azt az elején is írtam, az lett volna a legjobb, ha magamra tudom kötni, de amíg nem nőtt bele a hordozóba, addig csak üvöltés volt benne. Kb 5 hónapos korától tudom hordozni, megváltás néhány nehéz, sírós napon!
Nagyon jó babázást, használd ki ezt az időszakot, élvezd, ne pedig azon agyalj, hogy mit kéne megcsinálnod!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!