Meddig használtátok a babakádat és meddig kell minden nap füröszteni?
Kedves kérdező, a kisebbséget felesleges felhozni, mert nem minden kisebbségi nem tisztálkodik. Nem egy olyan kisebbségi családot ismerek, akik naponta többször is fürdenek.
Egyébként a kérdésedben sehol nem volt szó hajmosásról. a hajmosás nem egyenlő a fürdéssel. Fürdeni minden nap fürdik a gyermekem, mint írtam a napi rutin része, a haját pedig általában hetente egyszer mossuk, ha esetleg nagyon koszmós lenne a kis feje, akkor kétszer.
Magyarországon szokás a babákat minden nap fürdetni. Ami a rutin, napirend kialakulása miatt sem hülyeség. De nem kell. Ha nem fürdeted, nem lesz beteg. Ausztriában heti talán 3-szor fürdetik a gyerekeket. Látszik is mondjuk, de ez más téma :D
Mi akkor mentünk át a nagy kádba, mikor már tudott egyedül, stabilan ülni. Kb. 8 hósan.
A füröszteni szóval semmi baj nincs. Még nagy költőink is használták.
A mindennapi tisztálkodás fontos.minden nap fürdesd meg a kicsit és te is fürödj meg minden nap.ne feledd a tisztaság fél egészség!
Köszönöm a válaszaitokat.
Én úgy tudom, hogy eleinte kell minden nap teljes fürdetést csinálni, ha már elmúlt fél éves, akkor elég beleültetni a kádba és úgy mosdatni, a haját nem kell mosni.
Már megvan a kiskád, de érdekelt ti meddig használtátok. Úgy tervezem, hogy ha már nagyobb lesz, akkor a nagykádban is mosakodhat.
Szia...
A kislányom 2.5 éves.
Még mindig szokott a kis kádjában fürdeni,illetve abban fürdik a leggyakrabban.
A nagy kádunk olyan nagy méretű,hogy többszöröse vizet kellene beleengedni,mint a kis kádba,ami valójában elég nagy méretű a maga nemében.
Minden nap fürdetem ,újszülött korától.
Nyáron,amikor nagyon meleg volt,lezuhanyoztattam akkor is,mielött aludni ment ebéd után.
Úgy gondolom,ahogy nekem is ,jó lezárni a napot egy illatos fürdővel,úgy a babáknak is :)
Volt olyan.ha vendégségben voltunk és későn értünk haza úgy ,hogy az autóban elaludt,akkor kimaradt a fürdés,csak áttöröltem kicsit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!