Van közületek olyan, aki mindig is azon az állásponton volt, hogy nem adatja be gyermekének a h1n1 elleni védőoltást, az utóbbi időben viszont megváltozott a véleméyne és mégis beadatja? Mi alapján változtatta meg a döntését?
Kérem, azok ne válaszoljanak, aki mindig is ellene, ill mellette voltak az oltásnak!!!
És kérem senki ne akarjon rá, vagy ellene beszélni, nem ez volt a kérdés!
Vacilláltam,nagyjából hetente változott a véleményem.Mindig az aktuális híreknek a hatására "döntöttem".
A végleges döntés az lett,hogy nem oltatom be a 3,5 éves gyerekemet,pedig ovis.Én sem oltatom be magamat,mert 20 hetes terhes vagyok,és abszolút ellentmondásosakat lehet hallani.Párom beoltatta magát,mert más krónikus betegsége is van,ezért rá beszélte a doki,család többi tagja mereven elzárkózik,nem oltatja be magát senki más.
Bocsi,hogy pont az ellenkezőjét írtam,mint amit kérdeztél.Csak a véleményemet írtam,sem ellene,sem mellette nem kampányolok...
én nem akartam, de ma megkérdeztem a dokinkat azt mondta utána nézett, és semmi félnivalónk nincs.
pont előttem is adott be 1 kisgyereknek. még mindig tartok tőle, de holnap beadatom
Szia, én is tegnap döntöttem véglegesen.
A lányom (22 hónapos-bölcsis) és a férjem mindkét influenza elleni védőoltást (H1N1 és a szezonális) megkapja. A gyermekorvos, háziorvos, és a nőgyógyász véleményét is kikértem, mivel 32 hetes terhes vagyok.
A lányom tavaly is megkapta a szezonális oltást, így az nem volt kérdés, hogy idén is megkapja-e.
Mivel a nőgyógyászom a kismamák oltását nem támogatja, ezért én nem kapom meg, de a családom legalább védett lesz, így kisebb az esélye, hogy hazahozzák majd a picinek és nekem.
A távolabbi környezetem is ezért oltatja be magát, hogy minket ne veszélyeztessenek.
Amúgy nálunk a gyerekorvos mindenkit egyénileg bírál el. Vannak családok, ahol a szülőknek javasolja, vagy a nagyobb testvéreknek. De nálunk a 22 hós lányom a "nagy".
Szerintem azért van az embernek választott orvosa, mert megbízik a döntésében, legalábbis én így voltam vele.
Remélem erre gondoltál :-)
Ez aztán az "egyhúron pendülés",már ami az illetékeseket illeti.A nőgyógyász nem ajánlja,ma reggel a tv-ben pedig azt mondta egy pacák(sajna,az elejéről lemaradtam,hogy kicsoda,de befolyásos ürge),hogy a kismamáknak is be kellene oltatniuk magukat,mert a magzat csak így kap védettséget a placentán keresztül,aminek nagy hasznát fogja venni csecsemő korában,mivel akkor nem oltható!
Most légy okos Domokos!!!
11:24es vagyok.
Sok olyan tényező van a terhességem során, ami azt indokolta, hogy nem kapjam meg. Testvérem 34 hetes kisamama, ő megkapta.
Ezért mondtam, hogy szerintem egyénileg kell mérlegelni minden esetet, és ezért van az embernek saját orvosa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!