Jogosan ostorozom magam? Totál bűntudatom van, rosszul érzem magam.
Szerintem jól csinálod! A gyereknek is jó, neked is, nyugodtan megy a lefekvés, nincs sírás, meg idegeskedés. És én is állandóan ölelem és puszilgatom a kicsikémet, vagy csak leülök mellé és nézem, simogatom, és biztos vagyok benne, hogy ezt ő is imádja:-)
Rosszul vagyok ettől a sok álszent,"mindenthelyesencsináló" szuperanyutól, akik vagy reggeltől estig hordozzák a gyereküket és mondókáznak közben, akik soha nem néznek tv-t és fáradhatatlanok, vagy a másik véglet, aki ellátja a gyerekét, megeteti, tisztán tartja, jó esetben van napi 5 perc szeretet amit stopperrel mér, aztán meg megy a gyerek az ágyába és tanuljon rendet.....na erre mondom én, hogy lehet az ő gyereke keresi majd tinédzserként a boldogságot az alkoholban meg a drogokban, mert ugye egy simogatással több már nem fért bele az anyjánál....
Istenem ilyen rossz indulatú embereket, mint ti vagytok (tisztelet a kivételnek)! Ha Ő így altatja, akk így, a mesét néz a gyereke, akk mesét néz, Ő az anyukája Ő dönti el mit lehet a gyereknek és mit nem. A kérdés az volt, h legyene-e bűntudata h nem foglalkozik vele elalvás előtt.. de ti hiperszuper anyák aztán mindent megmagyaráztok!! Kíváncsi lennék, h nálatok minden ilyen menetrend szerű-e?! Hát nem valószínű..
Neked pedig kedves kérdező, ne legyen bűntudatod! Fiad már attól jól érzi magát, h lát Téged, érzi az illatod.. :)
Szerintem nem baj, ha saját magát altatja - és tök természetes, hogy felpörög, ha látja, hogy még partner lennél bármire, ami épp eszébe jut. Csak inkább a saját ágyában kéne megtanulnia elaludni. Attól még ott lehetsz vele.
Aztán az enyém biztos felébredne, ha elalvás után kezdeném el puszilgatni meg simogatni. Ha eleget szeretgeted ébren is, ne legyen bűntudatod.
Ha nem használod, csak tényleg napi 15-20 percet gyerekmegőrzőnek a mesenézést és ellenőrzöd, magyarázod neki a tartalmat, akkor szerintem nincs vele baj, a mozgókép is a mai kultúránk része - viszont szerintem ezt meg pont nem az ágyában kéne. Szóval elvileg (persze tudom, az élet sokszor felülírja az elveket), az lenne a jó, ha a saját ágya nem lenne se járóka, sem bulihely, hanem az alvást jelentené.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!