Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Mit, mennyit, hányszor egyek...

Mit, mennyit, hányszor egyek egy nap, hogy nöjjön a babám?

Figyelt kérdés
32 hetesen 1500grammra tipelték a babâmat, kislány.
2013. szept. 17. 12:10
 1/5 anonim ***** válasza:
hát szerintem ez nem azon fog mulni hogy te mit eszel. egyébként nem hinném hogy nagy gond lenne ha nem szülsz 4 kg-os babát csak mondjuk 3kilósat vagy majdnem 3 kilósat. Még van 2 hónapod simán normál súlyban lesz, az utolsó 2 hónapban már csak hiznak a babák.
2013. szept. 17. 12:19
 2/5 anonim ***** válasza:

Hát szerintem ez nem nagyon befolyásolja...egyébként pedig kiegyensúlyozott táplálkozás :) És igen, nem baj, ha nem szülsz 4 kg-os babát...én már csak tudom, 4150 g és 58 cm volt a lányom :D

És egyébként úgy, hogy egész terhesség alatt nem híztam, tehát az a plusz 8-10 kg, amit a baba és a körülvevő dolgok adnak, nem jelentettek súlytöbbletet, tehát kvázi ennyit fogytam. Mégpedig azért, mert az első 14 hétben hányós voltam, és őszibarackon éltem csak szinte. Aztán mikor ez elmúlt, nemsokkal később már hatalmas volt a pocakom, és nyomta a gyomromat, ezért nem bírtam enni... De a lányom mégis begyűjtötte ami kellett neki...bőven :)

Szóval ne idegesítsd magad...egyébként pedig az utolsó 2 hónapban hízzák a legtöbbet a babók...és ez pedig már előttetek áll! :)

2013. szept. 17. 12:46
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem mondták hogy menj vissza egy hét múlva? Lehet, hogy simán csak elmértek egy körfogatot. Engem is ezzel rémisztgettek, 1 hétig bőgtem (méhen belüli retardáció) és csak a hasi körfogatot mérték el.

Én is megpróbáltam még a vasszöget is magamba tömni, hogy nőjön a babám, pedig előtte kiegyensúlyozottan és egészségesen táplálkoztam. Az eredmény: a fiam 3100 g-al időre született, rajtam meg pluszkilók lettek és a bélrendszerem nem tudta mit művelek.

Az anya születési súlya határozza meg a születendő babáét, mi ezt túlteljesítettük, én 2700 g-al születtem egészségesen és megnőttem.

2013. szept. 17. 12:56
 4/5 A kérdező kommentje:
köszönöm hogy irtatok.remélem nem lesz gond. :/ akkor azért.nem kezdek el ész nélkül zabálni.mondjuk nem is nagyon menne.olyan mintha mundig tele lennék. :(
2013. szept. 17. 13:15
 5/5 anonim ***** válasza:
Jaaaj ne aggódj.Nekem a 32.héten 1900 valamennyire becsülték és 3400grammal született 40+2 napra.Ha ezt nézed,akkor neked ha időre jön kb 3 kg lesz.Az nem kicsi...Barátnőmnek is kb ekkorára becsülték,neki 41+3 ra született 2900al és kicsike volt a mi babánkhoz képest,de hát nem kicsi mégsem.Átlag babák elvileg 3000-3200grammosak.Nekem még hosszú is volt a kicsi,mert 56centi volt,nekik pedig azt hiszem 53 vagy 54.Kislány az övéké is.86al kezdtem a terhességet,ugyanennyivel mentem szülni.80al jöttem haza,tehát tulajdonképpen fogytam.Első 12hétbe lement majdnem 10kiló.És nem voltam rosszul,csak simán nem volt étvágyam.Ez vissza is jött a végére.
2013. szept. 17. 13:36

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!