Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Milyen tápszert vagy babaitalt...

Milyen tápszert vagy babaitalt ihat egy tejcukor/tejfehérje érzékeny baba?

Figyelt kérdés

Lányomról eddig tudtuk, hogy tejcukorérzékeny, a laktózmetnes tej bevált, de már az sem. Kiderült, valószínü tejfehérje érzékeny is, megyünk kivizsgálásra.

Milyen vizsgálatra számíthatok a gasztorenterológián?

És ha bebizonyosodik, milyen tápszert vagy tejitalt ihat? Mennyibe kerül és meddig elég? Fel szeretnék készülni rá, gondolom nem olcsó....

2009. nov. 4. 20:18
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
A barátnőm babéja is ilyet kap. Receptre veszik és nagyon olcsó. MILUPA Peptid. Nagyon úgy emlékszem, hogy ez a neve. De a gyerekorvos pontosan tudni fogja.
2009. nov. 4. 20:53
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Milyen idős a Lányod? Az én Babóm 7 hónapos,most merült fel a tejérzékenység gyanúja Nála. Milumil pepti 1-et kapott,majd váltunk 2-esre,ha ezt szereti,eddig úgy néz ki,beválik. 1300 körül van 1 doboz receptre,450 gr,nálunk az 5 doboz remélem elég lesz 1 hónapra,ennyit írhat ki az orvos. Ha több kell,arra már nincs támogatás,úgy a duplája.

A Humana sl olcsóbb,de az én orvosom meg van esküdve a Milupával.

2009. nov. 4. 21:05
 3/7 anonim ***** válasza:

Szia a kislányomnak 7hetesen derült ki a kazein allergia, egy hetet voltunk kórházban. A gasztroenterológus írt ajánlást, ami alapján támogatottan kapjuk a tápszert, egy doboz 250-300Ft körül van, 450g-mos.

Milupa Pepti 1 a neve 6hóig, utána Pepti Plus 2. Ez is tejalapú tápszer, de enzimekre le van bontva, hogy ne a babának kelljen megemészteni teljesen. Én úgy hívom, h előemésztett :o)

Állítólag, ha ez nem válik be egy babánál, akkor van egy másik fajta tápszer, amiben a tej még kisebb alkotóelemekre van bontva, ezt magyarázta nekem az orvos. De azt nem ismerem, mivel bevált a pepti 1. Most 4 hónapos a kislányom, a tiéd mennyi idős?

2009. nov. 4. 21:07
 4/7 A kérdező kommentje:

Bocsi, mindig elfelejtem írni...

Már 17 hós lesz, de tejfüggő, imádja a tejet, de sajna meghajtja.

Most megyünk gasztorenterológushoz majd, kiváncsi vagyok mit mond...

Dilemában vagyok, hogy drága tápot vegyek -e neki, vagy inkább ne adjak neki semmi tejterméket.

A doki és védőnő szerint ilyenkor nem kell adni semmi tejterméket 3 éves koráig.

De a tápszert meg csak 1 éves korig írhatják fel, nem ? VAgy ilyen esetben tovább is? Na de majd ez is kiderül, csak gondoltam többen írtátok már itt, hogy tejfehérje érzékeny a baba, megkérdezem, ki mit tud erről..

Köszi a válaszokat, várom továbbra is a történeteket, véleményeket

2009. nov. 4. 22:04
 5/7 anonim ***** válasza:
BOCS AZ OFF-ért,de az én 17 hósomnak is állandóan hasmenése van.Ez olyan 2 hónapja van,én azt gondoltam a foga miatt.Ő nem iszik még tejet(Mildibé babatejet kap,vagy Milupa babatejet),de joghurtot,sajtot igen,és minden olyan kaját,ami tartalmaz tejet.Lehet,h ő is tejérzékeny?Olyan szinten be tud kakálni,h naponta 2x-3x(pici korában nem kakilt naponta 3x!) cserélek ruhát rajta,és csak a legjobb pelenkákat használjuk(Huggies,Libero,Pampers)Gondoljátok vmi gond lehet vele is?Még 1x bocs az OFF-ért.
2009. nov. 4. 22:20
 6/7 anonim ***** válasza:
Szia! Vannak olyan tejtermékek, amik nem tartalmaznak tejfehérjét, -cukrot. Ezeket nem próbáltad még? Ha jól tudom ezeket rizsből vagy szójából nyerik ki. Én úgy hallottam, ha bizonyítottan allergiás a baba (vizsgálat igazoja), akkor tovább írhat fel orvos támogatott tápot. + meg kell kérdezni pontosan, de jár emelt összegű Családi Pótlék is (10.000,-). Nekünk, amikor felmerült a gyanú a Milupa Pregomint kapta a gyerek.
2009. nov. 5. 06:57
 7/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm, utána fogunk járni. A vizsgálat után már többet tudunk.

A szójatermékekre nem gondoltam, rákérdezek majd.

2009. nov. 5. 18:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!