Milyen tápszert vagy babaitalt ihat egy tejcukor/tejfehérje érzékeny baba?
Lányomról eddig tudtuk, hogy tejcukorérzékeny, a laktózmetnes tej bevált, de már az sem. Kiderült, valószínü tejfehérje érzékeny is, megyünk kivizsgálásra.
Milyen vizsgálatra számíthatok a gasztorenterológián?
És ha bebizonyosodik, milyen tápszert vagy tejitalt ihat? Mennyibe kerül és meddig elég? Fel szeretnék készülni rá, gondolom nem olcsó....
Milyen idős a Lányod? Az én Babóm 7 hónapos,most merült fel a tejérzékenység gyanúja Nála. Milumil pepti 1-et kapott,majd váltunk 2-esre,ha ezt szereti,eddig úgy néz ki,beválik. 1300 körül van 1 doboz receptre,450 gr,nálunk az 5 doboz remélem elég lesz 1 hónapra,ennyit írhat ki az orvos. Ha több kell,arra már nincs támogatás,úgy a duplája.
A Humana sl olcsóbb,de az én orvosom meg van esküdve a Milupával.
Szia a kislányomnak 7hetesen derült ki a kazein allergia, egy hetet voltunk kórházban. A gasztroenterológus írt ajánlást, ami alapján támogatottan kapjuk a tápszert, egy doboz 250-300Ft körül van, 450g-mos.
Milupa Pepti 1 a neve 6hóig, utána Pepti Plus 2. Ez is tejalapú tápszer, de enzimekre le van bontva, hogy ne a babának kelljen megemészteni teljesen. Én úgy hívom, h előemésztett :o)
Állítólag, ha ez nem válik be egy babánál, akkor van egy másik fajta tápszer, amiben a tej még kisebb alkotóelemekre van bontva, ezt magyarázta nekem az orvos. De azt nem ismerem, mivel bevált a pepti 1. Most 4 hónapos a kislányom, a tiéd mennyi idős?
Bocsi, mindig elfelejtem írni...
Már 17 hós lesz, de tejfüggő, imádja a tejet, de sajna meghajtja.
Most megyünk gasztorenterológushoz majd, kiváncsi vagyok mit mond...
Dilemában vagyok, hogy drága tápot vegyek -e neki, vagy inkább ne adjak neki semmi tejterméket.
A doki és védőnő szerint ilyenkor nem kell adni semmi tejterméket 3 éves koráig.
De a tápszert meg csak 1 éves korig írhatják fel, nem ? VAgy ilyen esetben tovább is? Na de majd ez is kiderül, csak gondoltam többen írtátok már itt, hogy tejfehérje érzékeny a baba, megkérdezem, ki mit tud erről..
Köszi a válaszokat, várom továbbra is a történeteket, véleményeket
Köszönöm, utána fogunk járni. A vizsgálat után már többet tudunk.
A szójatermékekre nem gondoltam, rákérdezek majd.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!