Honnan tudom, hogy csak tévesen riasztott a légzésfigyelő?
Angelcare légzésfigyelőnk van és már többször riasztott. Már az elején is.Kb 2 hetes volt a pici mikor megvettük és a 2. na már riasztott. Akkor még éberebben aludtam és minden mozdulatára ébredtem.Akkor csak a jelző csippanás volt,ugyanúgy lélegzett pedig. Akkor vol ,hogy pár perc után újra csippant.(közbe figyeltem szuszog-e mert aludmwi nem mertem,szuszogott,nem is értettem miért riasztntt)Tegnap már a visító csipogásra ébredtew,meg is ilyedtem.A sötétbe se a láwpakapcsolót se a légzésfigyelőt nem bírtam fel/lekapcsolni.Gyorsan megrázogattam a kicsinket mert a csipogást new hagyta abba.(nem tudom abba kéne-e haggya ha újra vesz levegőt,de mikor már ficergett kikapcsoltam)
Szóval a kérdés az ha nem téves a riarztás mi van?
Ismerős mondta,h.ismerősék már 2x rohantak a gyerekkel a dokihoz a riasztás miatt.De ha valós akkor mire odaér már késő lenne nem? Ha meg téves a babával minden rendben,akkor nem kell orvoshoz rohanni?
Sokan mondták,h.ez a fajta gyakran riaszt tévesem.
Ha éjjel riaszt fs nem csak a jelző honnan tudjam valóban baj van-e?
Már bánom,h ilyet vettünk,csak idegeskedek így is.
Ha tényleg baj van, nem tér magához rázogatásra. A légzésfigyelő nem életmentő, ha nem tudod, mit tegyél, amikor gond van, akkor kár használni. Tanulmányozd ezt az oldalt, hogy ha tényleg gond lenne, ne csak rázogatni tudd meg orvost hívni:
Ezt a típust pedig be lehet állítani kevésbé érzékenyebb riasztásra is, ha úgy érzed, hogy most mindenért feleslegesen jelez. Csak vedd vissza egyel az érzékenységét!
ne idegeskedj, nincs baj :)
amikor a mi kisfiunk kicsi volt, nekünk is becsipogott, mert a 2,5 kilójával alig érzékelte a lap, vagyis valamit elrontottunk, aztán jól belőttük a két érzékelőt, és már nem volt gond...
nézzétek meg, hogy jól fekszik-e a lapokon a baba (mármint a szivacs alatt jól vannak-e, rajta van-e a baba) aztán, hogy jól le van-e nyomkodva a szivacs...
később, ha nagyobb a súlya ezek a dolgok annyira nem számítanak, de az elején igen...
nekünk is becsippant mikor 3 hós lett a baba, ott már nem technikai bibi volt. de körbekérdeztem, és kiderült, egy-két riasztás a "legjobb családban is előfordul" - tényleg. (védőnőnk mondaná, naugye)
szóval 12 mp-es légzéskimaradás még nem azt jelenti, hogy baj van. ha viszont többször jelez, akkor szólni kell a védőnőnek, gyerekorvosnak, és lehet, elküldenek titeket vizsgálatra, ha indokoltnak látják.
a bölcsőhalál azért nem olyan gyakori, csak ugye mindenki retteg, nehogy náluk forduljon pont elő...
az alábbi tényezőket, ha kizárhatod, akkor nyugodj meg, csak mélyen alszik a babó, és nincs veszélyben az élete...
(amúgy meg ott a légzésfigyi, ha baj van, az figyelmeztet. a baba felébred, ha felkapod, és vesz levegőt, ha csak sima kis apnoé)
hajlamosító tényezők: koraszülés, tápszeres etetés, hasonfektetés, túl meleg öltözet/szoba, cigifüstös szoba, előfordult a családban már bölcsőhalál...
az anyával való együttalvás csökkenti a kockázatot. (szerintem azért ezt úgy kell érteni, hogy összebújva - én már ébredtem úgy a babával - pont mellettem aludt az ágyban, hogy nagyon nagy "csend" volt, szerintem akkor is kihagyott... 2x volt ilyen, én szerintem megéreztem a légzésszünetet...)
ne aggódj, ha nem vesz pár mp-ig levegőt, baja nem lesz, ha csippan, nézd meg hogy szuszog-e, ha riaszt a jelző, akkor emeld fel.
biztosan nem lesz baj :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!