Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » Aggódjak most már, hogy...

Aggódjak most már, hogy riasztott a légzésfigyelő?

Figyelt kérdés

tudom, már volt téma itt párszor, de nagyon aggódom, segítsetek légyszi, mit tegyek vagy nyugtassatok meg!

tegnap éjjel csipogott a légzésfigyelő, már 3 hónapja használjuk, nagyon megijedtünk! (lehet riasztott is volna, ha nem reagálok azonnal)

tegnap nagyon álmos volt a babó, a fürcsi is kimaradt, korán elnyomta az álom, - 1 óra múlva felkelt cicizni, jól bekajált, és nyomban visszaaludt, betettem a kiságyba... aztán fél 9-kor (kb. megint 1 órára az előző elalváshoz képest) csipogott a készülék, én épp aludtam az ágyon (a fejem a kiságy mellett van, a babától kb. 50 centire) akkor mikor csipogni kezdett (BABYCONTROL, 3 lapos légzésfigyelő) megfogtam a kis fejét, és gyengéden megmozgattam, szuszogott tovább, majd kb. 1 perc múlva megint pittyegni kezdett a riasztó, akkor már felpattantam, és megrázogattam a kis testét.. (nem kezdtem el figyelgetni, hogy szuszog-e, cselekedtem rögtön) - azt vettem észre, h elég mélyen alhatott, nem s riadt fel az akcióra! de szuszogott tovább...

esetleg van valakinek tapasztalata légzéskimaradással kapcsolatban? vagy ezzel a baby control figyelővel kapcsolatban? ha nem az elem és a technika, beállítás a hibás, akkor veszélyben van a baba? 12 mp-es légzéskimaradás okozhat-e kárt a babában?

féljek mostantól?

és még egy fontos kérdés: éjjel sokszor etetésre ha felkel, magam mellé veszem, és együtt alszom vele. ha a kisbabám hajlamos arra, hogy nem vesz levegőt, akkor meghallhat-e mellettem - hisz ott nincs érzékelő, csak én és az ösztöneim (de haltak meg már babák az anyjuk mellett, ki tudja miért, szerintem ráfeküdni a gyerekre nem lehet!)

egyéb infó:

babucim 38 hétre jött, könnyedén született, egészséges, jól gyarapszik, csak anyatejet kap, egy szobában alszunk, nincs túlöltöztetve, a szoba pedig 24-26 fok (nyitva az ablak, a kinti hőnél pár fokkal melegebb van bent éjjel) és nem cigizünk... -

tehát a kockázati tényezők nálunk nincsenek meg

már kitapasztaltuk hogy hogy ne legyen téves riasztás - pl. a kókuszmatracot ha kiveszem valamiért, jól vissza kell nyomkodni, és már 6,5 kiló, tehát érzékel is rendben a készülék - elem azóta benne van, de hát pittyegne a készülék, ha bekapcsoláskor alacsony lenne a feszültség

2013. aug. 17. 09:39
 1/3 anonim ***** válasza:

minden babánál van ilyen, sőt felnőttnél is. ez azért nem légzéskimaradás, egyszerűen túl mélyen alszik és lassabban veszi a levegőt, ettől nem lesz oxigénhiányos ;)

gondolj csak bele, mikor víz alá mész, mennyi ideig nem veszel levegőt... :)

de feltétlenül említsd meg az orvosnak, azért egy vizsgálat nem árt ilyenkor :)

ja és az együtt alvás. az a baj, hogy egy ilyen helyzetben nincs mitől beinduljon az ösztön! te alszol, ő alszik, csönd van. nem vesz levegőt, még inkább csönd van, nincs mire felébredj, nincs mire beinduljon az ösztönöd.

ha aggósdz, akkor tedd át a kiságyába miután szopizott. én így tettem mert a családban halt meg kisbaba, én nagyon ráparáztam erre.

2013. aug. 17. 10:44
 2/3 anonim ***** válasza:
nekünk kétszer azért riasztott be, mert valahogy bemászott a baba a kiságy sarkába, és a lap nem érzékelte rendesen
2013. aug. 17. 12:10
 3/3 anonim ***** válasza:
Mi elég régóta használjuk a légzésfigyelőt (Angelcare), és bizony előfordul, hogy bejelez. Én azt vettem észre, hogy néha lekúsznak az érzékelőkről, szerintem inkább a technika a felelős, és nem valódi légzéskimaradás az ok. Én azért nem parázom ezt túl, mert a középső gyermekem koraszülött volt, és 8 napig voltam vele bent a koraszülött-osztályon, amikor megszületett. Ott láttam, hogy ugyan figyelnek rá, ha bejelez, de annyira gyakori, hogy nem csinálnak belőle nagy ügyet, ha a baba rendben van. A lényeg, hogy ha bejelez, nézd meg a babát, lélegzik-e, ha nem akkor rá kell fújni, hogy levegőt vegyen. Előfordul, hogy mélyen alszanak, és kimarad egy légvétel, de ha van figyelőd, akkor baj nem lehet belőle. Egyébként a sógornőm egyszer ilyenkor berohant a kislányával a kórházba, mert alig tudta felkelteni, de simán hazaküldték, hogy semmi gond, ha újra előfordul, kivizsgálják majd. Soha többé nem fordult elő.
2013. aug. 17. 14:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!