2 hetes babám egész nap sír (na) ha nem a kezemben cumival a szájában lenne folyamatosan. Ez normális? Volt valakinek ilyen babája? Meddig tart ez?
kell aludnia is, de teljesen normális, hogy hozzád akar bújni... főleg, hogy cumit adsz neki, cici helyett...
(ha persze tápszeres baba, úgy érthető, de akkor meg pláne kell neki a közelséged, hisz kimarad a biztonságot adó cicizés az élete első heteiből...)
képzeld azt el, hogy az ősidőktől fogva az anyák magukhoz szorították kicsinyüket, hogy a barlangban, jurtában, a tábortűz mellett, hogy ne fázzon a baba, az anyák a testükön tartották a bébit... így fejlődött az emberiség... ez egy elemi igény, minden emlős magán tartja a gyerekét, hát semmi fura nincs, hogy egy teljesen ösztönös emberke is kéri!
próbálj megoldást találni - talán hordozóban kellene magadra raknod sokat (újszülötteknél használható fajta, vagy h.kendő - bár ez utóbbit jó, ha szakértő mutatja be neked)
ha nem tápszeres és nem cumisüvegből eteted, próbáld a cumi helyett a cicidet adni. nem verlek át a tanácsommal! én is ezt tettem, és a gyerekem nem lóg a cicimen már (12 hetes kora után már nem akart folyton "kapcsolódni" és most 3,5 hónaposan, 4 perc alatt végez a szopival, és nem is akar komfortcicizni. én nem erőltettem semmit, sőt - én még vágynék a cicizésre, ő, a "nagyfiú" fejlődik így. lehet, hogy a babák ilyenek, csak vannak az "öregek" akik hülye tanácsokat (is) osztogatnak.
jó babázást! :)
Ismerosok babai mind ilyenek voltak. Valoszinu faj a pocija. Esetleg megprpbalhatsz adni neki ilyen szelhajto cuccokat mint coelif v vmi mast, esetleg komenymagos teat.
3-4 honapos korukra automatikusan kinovik.
Nekem egy 4 hetesem van, raadasul tapos baba, szerencsere nem sir, de sokat vonaglik. Rossz nezni. En mar alig varom, hogy ezen tul legyen!
Nekem mindkét gyerkem ilyen, a lányomnál úgy 3-4 hónapos koráig tartott - hasfájás volt az oka, ő szopizott, de cumit is adtam neki, mert fuldoklott az ömlő tejemtől, amikor csak komfortszopizott volna.
A fiam most 3 hónapos, nála még nem múlik, szopik őis, de cumit nem fogadott el, így kb én vagyok a cumija, aludni max 20 perceket, napi 2-3 alkalommal vagy a hátamon...
Tudom ajánlani a hordozókendőt, nekem mindketten prímákat aludtak benne, függőlegesen tart és átölel, így olyan, mintha fognád és az emésztést is serkenti, na meg nem szakad le a karod
Csatlakozom az elsőhöz. Ha tudod szoptatni, akkor hagyd a ciciden amennyit tudod. Én sem vagyok az az "ősanya" típus, én is sokat szenvedtem az első pár hétben, pedig így utólag azt mondom egyáltalán nem "extra sírós" a babám. Eleinte fájt is nagyon a szoptatás, szóval szenvedtem eléggé, de mégis ez az egy tanácsom van, neki is megnyugvást jelent és neked is kicsit nyugi van amíg üldögélsz szoptatsz és csönd van. :)
Az első 6-8 hét nekem nagyon rossz volt, pedig tényleg "jó" babám van, mégis rettenetesen szenvedtem... mostanság is nehéz (12 hetes), de mérföldekkel jobb, nyugi! :)
Tök normális. Ha van kendőd, az a legjobb, így tudsz minden mást is csinálni, pl. a naggyal foglalkozni. Éjjel hol van? Alszik?
Szegénynek nem lehet egyszerű most, de hidd el, nem marad így örökké. Az én kislányom is sokat volt eleinte kendőben, 6 hónapos korában viszont már alig használtuk.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!