Már teljesen kivagyok, mit csináljak?
Majd úgy 10-20 év múlva talán :-)
Na jó, viccet félretéve. Ahogy nő a fiad, úgy változnak az igényei is. Egyre kevesebb igénye van az alvásra és egyre több dolgot tud felfedezni a világból, ami még inkább arra ösztönzi, hogy alvás helyett inkább új dolgokat ismerjen meg. Az én lányom is ebben az időben állt át a napi egyszeri alvásra. Eddig jó dolod volt, mert sokat aludt, mindenre maradt időd. Most új rendszert kell kitalálnod. Én minden délelőtt legalább 2 órát kint voltam vele, sokat volt kocsiban, de azért hagytam szabadon mozogni is. A friss levegő legfőbb előnye, hogy jobban kifárasztja, hamarabb és többet alszik. Az evést ne erőltesd, viszont sokszor és jó étvággyal egyél előtte. Hidd el hamar kíváncsi lesz majd, hogy mi van a tányérodon. Az tévedés, hogy 5 óránként kellene enni. Számolj utána, ha éjjel alszik mondjuk kilenctől hétig, akkor napközben csak 8-kor, 13-kor és 18-kor enne? Az én lányom 2,5-3 óránként evett, amikor csak szopizott is, de utána a hozzátáplálás alatt is és azóta is (ébredés 8-kor, 8.30 reggeli, 11.00 tízórai, 12.30 szopi elalváshoz, 15.00 ebéd, 17.30 uzsonna, 20.00 vacsi + szopi elalváshoz olyan 22.00 körül). Én a házimunkát akkor csináltam, mikor délután aludt a lányom és mikor már este otthon volt a férjem. Aztán egyre több mindent tudtam már úgy is, hogy bevontam a lányomat segíteni. Igaz sokkal lasabban ment, de legalább ő is el volt foglalva és én is haladtam valamennyire. Főzni általában miután elaludt a lányom álltam neki, de én egyébként is éjszakai bagoly vagyok. 1-nél hamarabb sosem megyek aludni, viszont szívesen alszom 8-ig vagy még tovább, amíg a lányom engedi. Ez persze egyénfüggő.
Amit még tehetsz egy kis magneB6 az idegekre. És semmiképp ne hibáztasd a kisfiadat, hidd el, nem azért csinálja, hogy téged bosszantson.
Szép napot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!