Olyan szülőktől kérdeznék, akik sikerrel tanítanak otthon nyelvet saját gyermeküknek, milyen módszerrel próbálkoznak és milyen eredménnyel?
Vannak kifejezetten az adott nyelv használatakor elővett játékok, vagy egyszercsak "átváltanak" a másik nyelvre? Meg van a helye, esetleg a meghatározott ideje a nyelvtanulásnak? Hány hónapos kortól lehet elkezdeni?
Két nyelvet beszélek felsőfokon, szeretnék megfelelő kezdő lökést adni a gyermekemnek. Még egy hónap, mire megszületik, de elgondolkodtam ezen a korai fejlesztésen és nyelvtanuláson. Minden tapasztalatot és véleményt szívesen fogadok! :)
Kedves Utolsó válaszoló,
(én vagyok a hosszú kommenteket író másik hozzászóló)
Így, hogy leírtad, hogy nálatok 3 nyelv is van elérhető közelségben, máris jobban értem a véleményed és egyet is értek veled.
Nálatok is akkor megvan a két nyelv, így a kicsi kétnyelvű lesz. Az angolt meg majd tanulja iskolában- szerintem jó ez így.
Nálunk is van egy harmadik nyelv, amit én elég alapfokon értek-beszélek, az apuka pedig egy bizonyos tevékenységhez kötötten- nem is erőltetjük. Ha később a ksfiunk tanulni akarja, akkor természetesen segítünk benne, de a 3 nyelv már tényleg sok szerintem is.
Ráadásul nálunk most angol nyelvű apuka német nyelvterületen dolgozik és megkért, hogy tanítsam németül (kint tanultam)- hát azt látnotok kellene :)
Kedves Kérdező: ha tudsz valami jó forrást angol nyelvű könyvekkel, játékokkal, akkor szívesen venném, ha megosztanád velem, mert mi pont "váltunk"- a babás- igazán kicsi gyerekes játékainkat, babakönyveinket lassan már kinőttük, jöhetnének a több szöveges, nagyobbaknak való mesekönyvek, játékok. Örülnék, ha lehetne beszerezni ilyeneket itthon is.
Szép napot:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!