Tejszelet vagy túró rudi? Vagy egyáltalán nem lehet nekik ilyesmit adni? Nem akarom elhinni hogy egy agyuka sem ad ilyent a gyereknek?
Az én lányom 16 hónapos és nem etetem ilyenekkel. Gyumolcshoz van szoktatva és az a desszert. Igényli is és imádja! A foetelbol és a szendvicse mellől is a paradicsom, uborka fogy el elsőként! :-D
kapott már dormi mackot, kekszet, babapiskotat, kostolt rudit, DE nem eszik ilyeneket még heti, havi szinten sem!! Szerintem felesleges a szervezetének, drága és üres kaloria. Nem vagyok megrögzött egeszsegtudatos nő, de amíg én választom még az etrendjet és láthatóan elgedett azzal, amit eleteszek, addig azt hiszem jól csinálom. ;-)
Leírom nálunk ez hogy volt, már válaszoltam, jól lepontoztak, mert az ellenzők táborát gyarapítom ma már.
Amikor még kicsik voltak gyerekeim, nem akartam őket ilyesmivel tömni, sem csokival, nem az egészség miatt, hanem mert rossz evők voltak és nem akartam, hogy a nasi mégjobban elvegye étvágyukat. Ezért nálunk anno szinte csak télapó-nyuszi szinten volt fellelhető az édesség. De érdekes mód nem kellett nekik akkor sem. Fiam két évesen még életében csokit nem evett...azóta iskolások lettek. Oviban már próbálgattam nekik a rudit, dörmit, tejszeletet, de hiába vettem meg, nekik nem ízlett igazán. Aztán mindig kaptunk innen- onnan ezt- azt, édességet, csokikat. Igazából mindig majdnem megromlottak, nincs az, hogy kiskorában nem kapott, most meg ráveti magát és zabálná. Most ott tartunk, hogy néha kell rudi, néha meg nutella és megveszem nekik. De most már tudom azt is, amit korábban le is írtam, és megköveztek miatta, hogy ezek nem egészségesek, nem valók kisgyerekeknek. Én nem bántam meg, hogy nem kaptak, nem érzik úgy, hogy emiatt vmi kimaradt volna az életükből. Most fog megszületni hamarosan a 3. gyermekem, vele is hasonlóan fogok cselekedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!