Mi a véleményetek a bölcsőpárnáról? Hasznos? Kényelmes a babának?
Nekünk nem pont ilyen volt, hanem egy enyhén döntött párna (mint egy lapos háromszög) és két kartámasz oldalt. Valami fantasztikus találmány! Nagyon sokat használtuk, mert az én babámnál nagyon hiányzott a biztonságérzet és ez segítette benne, hogy érezte maga körül van valami és nem kalimpál bele a vakvilágba. Ráadásul mivel emelt, ezért sokkal kevesebbet bukott tőle. Ráadásul az én babámmal nagyon nehéz volt, miután nagy nehezen elaltattuk amint letettük egyből felébredt (mert ahogy kihúztam a kezem alóla, kicsit megmozgattam), de ezzel a párnával együtt altattuk és így minimális mozgatással könnyedén le tudtam tenni. Mi olyan 3 hónapos koráig használtuk, csak ezen aludt, akárhol is volt (babakocsi, nagy ágy, kiságy, bölcső).
De hozzáteszem, ez babafüggő! Ha a babádnak nincs szüksége ilyen körbepárnázásra, akkor nem szükséges. Egyébként ebben a korban még nem igazán mozgulnak el maguktól.
2-es vagyok. Az enyémen nem lehetett oldalra fektetni, csak háton. Én is a terhesség idején attól paráztam a legjobban, hogyha nem büfiztetem meg rendesen (és honnan tudnám hogyan is kell), akkor megfullad. De ez nem igaz. Ha nem büfizik rendesen, akkor a levegő a hasában marad és végigmegy a beleken, maximum egy kis hasfájást tud okozni. Az oldalt fektetésnek pedig az a hátránya, hogy a feje deformálódhat, ezért a háton fektetést javasolják a leginkább (persze ott is deformálódhat, de elvileg kevéssé).
Most meg lehet kövezni, de én a babám kb 1,5-2 hónapos korában, éjszakánként, mikor olyan jól aludt a gyerek és csak enni kelt fel, én nem vettem fel megbüfiztetni. Csak simán cicire tettem és én részemről aludtam tovább. Ő magának befejezte és ő is aludt tovább. Most 4 hónapos, éjszakánként egyszer sem büfiztetem meg. Néha néha megpróbálom, hogy lássam volna-e értelme, de érdekes módon nem vagy alig jön büfi és csak jól felébresztem vele a gyereket.
De abból a szempontból tényleg jó a bölcsőpárna, hogy mivel emelt, ezért kevesebb jön vissza. De persze az olyan párna, amiben háton kell fektetni a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!