Mindenkinek beleszolnak a szülei, anyósa, apósa h mit eszik a gyerek?
Az őrültbe kergetnek már azzal h ennyi idősen ők már azt adták a gyereknek amit ők esznek csak letumixolva.A másik meg a feles tej amivel ki lehet kergetni a világból.
Félre ne értsetek nem nevelem burokba a gyerkem fél éves és kap már 3x enni egy nap főzit, gyümit, rizspépet sőt már húsit is kap de pl tehén tejet nem kap se pl gófrit azt meg pláne nem amit mi eszünk kivéve a húslevesből a zöldség.
Én vagyok a hisztis vagy a világ fordult fel?Miért nem értik meg h ami 20 éve volt az már lehet h nem korszerű.Ő sem a 20-30 évvel ezelőtti dolgokat használja.
Bocsi ha hosszú lettem.
Nálunk se szól bele senki hogy mivel etetem a gyereket.Sőt bár az anyósommal nem túl jó a viszonyom, ennek ellenére ha ott vagyunk mindig megkérdezi hogy mit szabad és mit nem enni adni a lányomnak.
Egyszer szóltam csak rá amikor valamilyen alkalom volt elég sok kajával és hát a gyereket sem kellett kétszer kinálni,mert imád enni.de nap végén még mindig akart neki adni az anyósom valami édességet.Na akkor szóltam hogy ezt nem kéne mert elég sokat ettünk már.Azóta ilyen nincs,de nem is engedek beleszólást az én gyerekem, én mondom meg mit mikor eszik!
Próbálkoznak, de elég makacs vagyok és nem hagyom magam.
A szüleim nem igazán próbálkoznak, miután anyukám próbálta letuszkolni a kisfiam torkán (4 hónaposan) a sárgarépát és öklendezni kezdett, szépen eligazgattam (nem durván!).
Anyósomék nem szólnak bele egyáltalán, csak néha emlegeti,h. bezzeg amikor az ő gyerekei ennyi idősek voltak...
Ismerősökhöz, amikor elmegyünk, ők szoktak még próbálkozni,h. adjam ezt meg azt neki (pl. 5 hónaposan sió gyümölcslevet), megköszönöm és nemet mondok.
Ezzel szerintem sokan így vannak, mert 20-30 évvel ezelőtt tényleg máshogy működött a hozzátáplálás. Azt nem mondom,h. rosszul, mert mi is felnőttünk minden gond nélkül, de el kell tudniuk fogadni a változást.
Egyáltalán nem vagy hisztis, próbáld meg nyugodtan elmagyarázni nekik,h. ő a te gyereked, te neveled és te döntöd el, mikor mit adsz neki.
szerintem meg pont azért van annyi allergiás mostanában, mert 20-30 évvel ezelőtt nagyon korán mindent adtak a babáknak és ezen a generáción, most jött ki a hatása
amúgy nekem szerencsém van, mert anyósom a föld túlfelén lakik, úgyhogy ő nem szól bele :)) anyukám, apukám, mamám meg megkérdezi, hogy szabad-e adni ezt vagy azt és nem erőltetik, ha azt mondom, hogy még nem (7 hós a fiam)
Anyuék gyakorló nagyszülők (nővéremnek van már 2 gyereke), nem szólnak bele. Kikérik a véleményemet.
Anyósomék nemcsak az evésbe, mindenbe beleszólnak. Pl. az 1 éves fiamat biliztetni akarják...
Próbáld megértetni velük, hogy Te döntöd el, mit adsz enni a babádnak. Te vagy az anyukája, Te tudod a legjobban, hogy mit egyen. Mondd nekik, hogy szívesen meghallgatod, ők hogyan csinálták annak idején, de Neked más elveid vannak.
Remélem, sikerül beszélni velük, és megértik, hogy a szülő dönt a gyermekével kapcsolatban, a nagyszülő pedig elfogadja ezt.
Nem vagy hisztis. Igazad van. A Te gyereked, Te döntöd el, hogy mit adsz neki enni.
Nekem is próbált anyósom célozgatni mikor a lány kicsi volt, hogy ő már 3! hónaposan parizert meg sajtot adott a gyerekeinek, meg tejet és minek a tápszer, hisz van friss tehéntej. Na én ezeket elengedem a fülem mellett és csak annyit mondtam neki, hogy régen minden más volt.
A lányom most másfél éves é n a mai napig nagyon odafigyelek arra, ogy mit kapjon ennei, hogy melegyen a napi gyümölcs, zöldség adag némi husi és tejtermék. Viszont hiába mondom anyósomnak, hogy a gyerenek nem kell húst hússal ennie, nem érti meg és még véletlenül sem főz olyat amit szívesen adok a kicsinek. A hétvégén pl körmös káposzta volt a menü, lesütött hússal, nuku zöldség. Most már ráhagyom, végülis már tényleg mindent ehet a lányom és jóízűen is ette a vasárnapi fantasztikus menüt, de az tuti, hogy most két napig nem kap husit. Még jó hogy anyósomat havonta egyszer látom.
Érdekes anyukám bír főzni úgy, hogy legyen benn zöldség is és ne tocsogjon a zsírban, szerintem anyósom ezt direkt csinálja, mert régen, azzal a felkiáltással, hogy régen ez milyen jó volt a gyerekeknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!