Miért nem szabad a babáknak tükröt mutatni és meddig tilos?
Figyelt kérdés
2013. szept. 9. 14:06
1/11 anonim válasza:
Valami babona. Tán 3 hónapos korig nem lehet, mert az ördög néz vissza rá, vagy mi. Én nem is nagyon értem miről akar ez szólni....
2/11 anonim válasza:
Szabad, sőt egy idő után szereti is nézni a "másik babát".
Van egy hülye babona miszerint az ördög ellopja a lelkét a tükrön keresztül, de ez ugyanolyan baromság, mint a csúcsos has, vagy a kívánóssággal kapcsolatos sületlenségek.
3/11 anonim válasza:
Én ezt úgy tudom,hogyha egy babának tükröt mutatsz,akkor későn fog elkezdeni beszélni... Ez is egy lükeség,mint az összes többi babona.
4/11 A kérdező kommentje:
Anyóstól hallottam. Azt nem tudta vagy nem merte megmondani miért :-) Gondoltam rákérdezek. Köszi
2013. szept. 9. 14:31
5/11 anonim válasza:
Az Ördögös rész helyes, de a babonához hozzá tartozik, hogy addig nem szabad még nincs a kicsi megkeresztelve. Addig védtelen az Ördöggel szemben!
Tegyük hozzá, akkor én most 25 évesen se nézhetnék tükörbe. Ja és még élek! :D
6/11 anonim válasza:
Nekem azt mondták azért nem mert nem jön ki a foga :D De tuti az ördögös dolog az igazi babona.A lényeg hogy csak babona.3 hósom imádja magát nézni,csak úgy vigyorog és jön a foga is :) Az ördögnek meg velem kell szembe szállnia :D
7/11 Rendszerhib4 válasza:
Baba elé lehet,kaméleon elé nem szabad tükröt mutatni. :D
8/11 anonim válasza:
"y babának tükröt mutatsz,akkor későn fog elkezdeni beszélni... Ez is egy lükeség,mint az összes többi babona."
Ja, ja! De azért nem árt vigyázni, hátha...
9/11 anonim válasza:
lehet tükröt mutatni nekik, szeretik is, és vigyorognak a saját tükörképükre
10/11 Mandy1408 válasza:
Nincs sok értelme tükröt mutatni nekik, mert kb egy éves koráig nem tudatosodik benne, hogy magát látja a tükörben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!