Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Babák » A tápszerek miért jók a...

A tápszerek miért jók a babáknak, ha pont abbol készül amit tilos adni a babáknak 1 éves korig? Ráadásul amennyire én látom jó nagyra nőnek tőle.

Figyelt kérdés
2008. dec. 20. 20:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
milyen tiltott szerekből is készül a tápszer?
2008. dec. 20. 20:16
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Melyik alkotórészére gondoltál? Ha a tehéntejre, akkor azzal az a helyzet, hogy módosított, azaz alkotóelemeire bontott formában vannak a korszerű tápszerekben. Ebben a formában már nem allergizálnak és hasonló a fehérjeszerkezetük az anyatejéhez. Más a tehéntej, mert itt a tejfehérje bontatlan formában van. Nem tudom, hogy a tápszeres babák nagyobbra nőnek e ,vagy csak régebben volt így. Nekem pont addig híztak nagyon szépen a babáim, amígg anyatejesek voltak.
2008. dec. 20. 20:19
 3/11 anonim ***** válasza:
100%

Ha arra gondolsz, hogy tehéntejbol készulnek, az igaz. De ez nem ugyanaz, amit a boltban vehetsz, úgy van alakítva, hogy jo legyen a babáknak és a miai tápszerek osszetétele már eléggé megkozelíti az anyatej osszetételét. Ami káros a babáknak, azokat az anyagokat kiszurik, de dusítják vitaminokkal, immunokomplexekkel, pre-és probiotikumokkal az emésztésre, tehát nem árthatnak. a 10-20-30 évvel ezelotti tápszerektol tényleg megnohetett a baba, ma már nem torvényszeru. Tény, hogy az anyatej konyebben emésztehto.

Nem minden anyuka olyan szerencsés, hogy tudja szoptatni a babáját, attol még a leheto legjobbat adja neki, amit csak adhat. Nem azokra gondolok, akik egyáltalán nem akarnak szoptatni.

2008. dec. 20. 20:21
 4/11 anonim ***** válasza:
78%
csak tápszeres 4,5hós kisfiamnak egy hurkája sincs.ez szerintem már babakorban is alkati kérdés, mármint a hízás.
2008. dec. 20. 20:22
 5/11 anonim ***** válasza:
42%
Hát nagyon rosszul látod ezt a kérdést. A mai tápszerek nagyon jó minőségűek és ha olyan alkotó elemei lennének amik károsak a babákra akkor igen csak sok beteg baba lenne. A másik témában is megcáfollak ugyanis az én ismeretségi körömben az összes anyatejes baba olyan elhízott minet egy kisdisznó. Ez nem baj, de nem is szép látvány.
2008. dec. 20. 20:40
 6/11 anonim ***** válasza:
86%

Az utolso valaszolo "elhizott mint egy kisdiszno" hasonlatara:

Tisztán anyatejes babáknál is előfordul, hogy az első hónapokban akár havi 1-1,5-2 kg-t is híznak. Ilyenkor sokszor azt mondják, hogy a baba túl van etetve, azért hízik ennyit, nem szabad neki mindig cicit adni, nyújtani kell az etetések közti időt, sőt, esetleg vízzel, teával helyettesíteni egy-egy evést. No meg hogy a duci kisbabaalkat előrevetíti annak árnyát, hogy nagyobb korában is problémák lesznek a súlyával.

Ezzel szemben az az igazság, hogy kizárólagosan szoptatott babát nem lehet túletetni. A baba teljesen jól érzi és jelzi, hogy mikor volt elég számára a tej: kilöki a szájából a cicit, elfordul, sőt, föl is háborodik, ha tovább kínáljuk. A nagyobb súlyú babák nem azért nagyobb súlyúak, mert gyakran szopiznak (a vékonyak között éppúgy találni olyat, aki napi 2563x kér cicit:o)), hanem mert ilyen testalkatúak. A babát mindig szoptassuk meg, amikor cicire vágyik, hiszen így alakulhat ki az olyannyira fontos ősbizalom. Nem beszélve arról, hogy a tejtermelés csak így tudja követni a baba igényeit.

Az anyatej rendkívül könnyen emészthető. Viszont abban különbözik minden más tápláléktól, hogy amikor zsír formájában lerakódik a babában, akkor nem növeli meg a már létező zsírsejtek számát, csak a méretüket. Ezért aztán az anyatejes duci babák hipp-hopp megnyúlnak, megkarcsúsodnak a későbbi években. Így aztán nemhogy nem utal későbbi súlyproblémákra, hanem épp ellenkezőleg: a korai anyatejes táplálás véd a felnőttkori elhízástól és a cukorbetegségtől is.

Fontos tudni, hogy miután egy baba megduplázza a születési súlyát, legyen az akár 2, 4 vagy 6 hónaposan, onnantól általában erőteljesen lecsökken a gyarapodása. Ez teljesen normális, képzeljük csak, mekkorák lennének a manók, ha a későbbiekben is ugyanolyan ütemben híznának. Ne ijedjünk hát meg, ha a kezdetben extrém gyorsan hízó babánk gyarapodása pár hónap után az extrém lassú kategóriába kerül, ha amúgy a fejlődése kielégítő.

2008. dec. 20. 20:48
 7/11 anonim ***** válasza:
36%
Igen kedves utólsó válaszoló. Én ezzel mind tisztában is vagyok, de az ismeretségi körömben két olyan baba is van, akik már nem is babák, de az egyiket kisdisznónak becézték, a másikat meg szumóbébinek. És ők bizony a mai napig is így néznek ki. Persze a szülőtől is függ. Mert az egyiket a szülei állandóan etetik. Az állandó szót itt konkrétan kell érteni. Ma is megérkeztek a céges bulira és onnantól kezdve hogy leültek evett a gyerek is az anyja is. Egészen addig amíg el nem mentek. Én ezt nem tartom helysnek de a témától már nagyon elkalandoztam. A lényeg hogy a saját tapasztalatom azt mutatja, hogy az anyatejes babák sokkal "kövérebbek". A kisdisznó jelzőt pedig jóértelemben írtam. Nem gúnyból vagy ilyesmi. Inkább csak az a kisgyerek jutott eszembe akit így becéznek.
2008. dec. 20. 21:00
 8/11 anonim ***** válasza:
52%

Mind a két fiam tápszeres, egyik sem volt dagi, most sem, és egészségesek mint a makk !!!!

A hugom majd egy éves koráig szoptatta a fiát, "dagadt volt mint egy kisdisznó" :) és sajnos sokat betegeskedik. A két nagyobbik 12 éves! Ennyit a "rossz" tápszerről.

2008. dec. 20. 21:01
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Akor most mitol is kisdisznok? Az anyatejtol vagy attol hogy a szuleik allandoan tomik oket szilard etellel? Ellent mondtal onmagadnak!
2008. dec. 20. 21:03
 10/11 anonim ***** válasza:
26%
Miért mondtam volna ellent önmagamnak. Az első válaszomban a kisbaba korszakról írtam. Már akkor is kövér volt. A másodikban pedig a jelenlegi állapotáról írtam. Most se sovány a gyermek. Tehát te nem olvastál figyelmesen vagy nem tudtad értelmezni a soraimat. Pedig nem túl bonyolult.
2008. dec. 20. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!